Puhački orkestar grada Ludbrega

Grad Novi Vinodolski, drugog vikenda u mjesecu lipnju, tradicionalno je ugostio najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske koji su u okviru 33. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara okupili više od 700 glazbenika. Među njima bio je i Puhački orkestar grada Ludbrega.

Manifestacija je započela zajedničkim muziciranjem na Trgu Ivana Mažuranića nakon čega se preselila u Dom Kulture gdje je održan natjecateljski dio. Naš orkestar natjecao se u C-kategoriji  izvodeći tri skladbe –  Johann Strauss ml.: Živio!, Robert W. Smith: Encanto i Nikica Kalogjera: Hrvatski biseri.

Ocjenjivački žiri u sastavu Ivan-Josip Skender, Vanja Lisak i Miro Saje njihov nastup pod dirigentskom palicom Marka Novaka, ocijenio je 81,84 bodom što je bilo dovoljno za osvajanje Srebrne plakete.

Čestitke ekipi!

Ovogodišnji 33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara organizirao je Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Ministarstva kulture RH, uz potporu Grada Novog Vinodolskog, novljanskog Centra za kulturu, Hrvatskog društva skladatelja, hotelijerske tvrtke Jadran d.d. Crikvenica te novljanske i crikveničke Turističke zajednice.