Drugog rujanskog petka u izložbenom prostoru hotela Raj otvorena je izložba slika. Izložbu je organiziralo Likovno udruženje Ludbreg, a priliku za predstaviti svoje slikarske radove imale su dvije Ive, Iva Osivnik i Iva Jalšić. Na otvorenju izložbe bilo je puno posjetitelja jer su osim roditelja, baka i djedova te zainteresiranih građana došle i njihove prijateljice.

-Četrnaestogodišnja Iva Osivnik živi u Malom Bukovcu, a slikarstvo ju zanima od malih nogu. Likovne radionice koje organizira Likovni udruženje Ludbreg pohađa posljednje četiri godine, a dvije godine pohađa i Centar izvrsnosti iz likovne umjetnosti. Najdraža joj je tehnika crtanja olovkom i crnom kemijskom. Iva Osivnik uspjela je već pročistiti svoj fokus stvaranja pa na svojim radovima ističe toplinu zalaska sunca nudeći nam smjer promatranja života na osunčan i bolji način kao što njezin uzrast i može ujedno nas podsjećajući na radost življenja i postojanja – rekla je Elvira Štabi, predsjednica Likovnog udruženja Ludbreg.

-Iva Jalšić također ima četrnaest godina, živi u Kućanu Ludbreškom i pohađa OŠ Ludbreg. Za slikarstvo se zanima od svoje jedanaeste godine stječući likovna iskustva putem interneta. Ozbiljnije likovno iskustvo stječe sudjelovanjem u likovnim radionicama Likovnog udruženja Ludbreg. Kod nje je vidljivo naglašen simbolistički izražaj na većini likovnih radova. Iva Jalšić i samim nazivima svojih slika prezentira mladenački način razmišljanja tinejdžerice koja je tek na pragu opredjeljenja svog slikarskog rukopisa. Iako polazi likovne radionice tek drugu godinu, ističe se svojim talentom te izborom tematike koja nije svakodnevna i u kojoj se svatko može pronaći u temi naglašenih tonova boja koje simboliziraju opuštenost, mladost i razigranost – rekla je njezina mentorica Elvira.

Izložbu je otvorio ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić koji je dao podršku mladim osmašicama te izrazio nadu i želju da uspiju upisati željene škole u kojima će moći razvijati svoj likovni talent. Grad Ludbreg i dalje će financijski podupirati rad Likovnog udruženja Ludbreg.