);
Iva Gerić najbolja u izboru Hrvatskog hrvačkog saveza

Iva Gerić najbolja u izboru Hrvatskog hrvačkog saveza

Hrvatski hrvački savez proglasio je Ivu Gerić najboljom hrvatskom hrvačicom u starijim ženskim dobnim skupinama. Također, u istoj kategoriji za najbolji hrvački klub proglašen je Hrvački klub Ludbreg. Najbolje je na prijedlog trenera Hrvatskih hrvačkih reprezentacija odabrala stručno-trenerska komisija HHS-a.

– Na europskom juniorskom prvenstvu koje je početkom srpnja prošle godine održano u Dortmundu osvojila sam brončanu medalju, a par mjeseci ranije malo mi je nedostajalo da na olimpijskim kvalifikacijama ‘uhvatim’ Tokio. Zahvalna sam svojim trenerima i cijeloj ekipi u klubu jer da nemam njih ne bi bilo niti mojih medalja i nagrada. U prošloj godini smo odradili solidnu sezonu, a nadam se da bude 2022. bar takva ako ne i uspješnija. Ovo priznanje dodatni mi je poticaj za nastavak treniranja, a već u ovoj godini imamo u planu dosta natjecanja na kojima mogu postići još bolji rezultat. Vjerujem da ću u tome i uspjeti – rekla je Iva Gerić, ponosna na svoje najnovije priznanje.

-Ponosni smo na priznanje koje je od strane Hrvatskog hrvačkog saveza primio Hrvački klub Ludbreg. Potpuno je jasno da priznanje ne bismo dobili da nije bilo Ive i njezinog uspjeha u Njemačkoj. Sretni smo zbog nje i Klub joj upućuje čestitku te zahvaljuje svim njezinim trenerima. Vjerujemo da će se uskoro Ivi vrhunskim postignućima pridružiti i druge hrvačice i hrvači koji marljivo treniraju u našem klubu. Naznake za to dobili smo na nedavnom prvenstvu Mediterana na kojem su bile veoma uspješne Nina Gerić, Sandra i Marta Besek te Sara Milner – rekao je Nino Dulikravić, predsjednik Hrvačkog kluba Ludbreg.  

Iva se već priprema za europsko prvenstvo u kategoriji U23 koje se održava u Bugarskoj, a nakon toga je i svjetsko prvenstvo u Španjolskoj. Kako najbolja hrvatska hrvačica još uvijek ima pravo nastupa i u juniorskoj konkurenciji za poboljšanje odličnih rezultata borit će se na europskom prvenstvu u Italiji te svjetskom prvenstvu u Bugarskoj.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content