);
Iva Gerić brončana na Europskom prvenstvu u Rimu

Iva Gerić brončana na Europskom prvenstvu u Rimu

Naša mlada hrvačica Iva Gerić postigla je izvanredan uspjeh na netom održanom U-20 Europskom prvenstvu u Rimu. U kategoriji juniorki zamalo joj je izmaklo finale pa je pobjedom u borbi za broncu donijela novo odličje s velikih natjecanja. Put do europske bronce nije bio nimalo jednostavan čak štoviše bio je izuzetno stresan. Iva je na prvenstvo trebala krenuti sa samo jednim trenerom, izbornikom ženske hrvačke reprezentacije Perom Panićem jer Hrvatski hrvački savez nije osigurao financijska sredstva za Ivinog trenera Ignaca Horvata. Zahvaljujući predsjedniku Hrvačkog kluba Ludbreg Nini Dulikraviću koji je osobno platio boravak treneru Horvatu, Iva je mogla biti opuštenija.

-U mojoj kategoriji bilo je čak 17 natjecateljica, najviše od sviju kategorija. Uvjeravala sam sama sebe da moram biti sretna, zadovoljna i uživati u trenutku bez obzira na rezultat. Međutim, u meni je kuhalo jer sam u stvari željela zlato i zbog toga skinula dosta na težini kako bi mogla ostvariti cilj. Kad sam saznala da će uz mene biti i moj trener Ignac Horvat bilo mi je puno lakše. Za broncu sam pobijedila četiri borbe, a nažalost izgubila polufinalnu – rekla je Iva Gerić, osvajačica odličja na Europskom prvenstvu.

Na dvoboj za treće mjesto u Rim krenuli su i članovi Ivine obitelji te Ivin trener sa suprugom Nelom u kombiju predsjednika Dulikravića.

-Dva sata prije finala stigli su u jedan restoran blizu Rima nešto pojesti. Lopovi su im razbili staklo na suvozačevoj strani i uzeli fotoaparat tako da nisu uspjeli zabilježiti te radosne trenutke Ivine pobjede. Ivu smo o provali obavijestili poslije meča kako joj ne bi remetili koncentraciju. Unatoč tom nemilom događaju, srca su nam ispunjena i jako smo ponosni na Ivin rad i postignute rezultate jer ovo je već njezina treća značajna medalja na velikim natjecanjima. Nadam se da će naš Savez konačno naći sluha da bolje poprati ovako vrhunske rezultate jer Iva je pokazala da njezini prijašnji rezultati nisu bili slučajni. Vjerujemo da će zbog novog Ivinog uspjeha žensko hrvanje dobiti bolji tretman kod naše krovne organizacije – rekao je Nino Dulikravić.

Ivin put do medalje na Europskom prvenstvu u Rimu započeo je 31. lipnja kada je u kategoriji do 62 kilograma najprije pobijedila Turkinju Elmas Celik sa 4:3 u kvalifikacijama. Zatim je bila bolja od Norvežanke Viktorie Miriam Oeverby sa 7:6 te Talijanke Biance Contrafattodo. U polufinalu je poražena od Njemice Luise Scheel sa 5:0 da bi u borbi za broncu uvjerljivo svladala Poljakinju Wiktoriu Stanetu sa 6:2.

Samo četiri dana poslije povijesnog uspjeha Iva je položila ispit na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, a tek onda s kolegicom krenula na more, ali ne na Jadransko već na naše Podravsko, Šodericu. Tako, uostalom, započinju gotovo svi mali sportaši koji zahvaljujući izuzetnim vlastitim, obiteljskim i klupskim naporima postanu veliki. 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content