Kako bi se upoznao s radom tvrtke INOXMONT-VS d.o.o, u posjet je stigao župan Varaždinske županije Predrag Štromar u pratnji gradonačelnika Grada Ludbrega Dubravka Bilića. Domaćin, predsjednik Uprave Zlatko Sova pokazao je proizvodne pogone same tvrtke te je tom prilikom naznačio kako se tvrtka bavi montažom industrijskih postrojenja i opreme te prefabrikacijom i montažom čeličnih spremnika.

Izuzetno smo ponosni što  svoje proizvode izvozimo na europska tržišta i tamo smo stekli prepoznatljivost – naglasio je Zlatko Sova.

Župan Predrag Štromar izrazio je zadovoljstvo radom ove tvrtke te je istaknuo kako ona predstavlja pravi pozitivni primjer uspješnoga poslovanja.

U ovoj tvrtki se radi jako kvalitetno, to su prepoznali i na europskome tržištu. Plaće su iznad državnog prosjeka i to me veseli. U slijedećih nekoliko tjedana dolaze novi kupci, koji su zainteresirani za suradnju i to je stvarno velika stvar. Drago mi je da smo od početka imali dobru suradnju s ovom tvrtkom, sve dozvole ishođene su u najkraćem mogućem roku, a posebno sam ponosan što ova tvrtka uzima veliki broj praktikanata , poglavito iz Srednje škole Ludbreg koja upisuje zanimanje za CNC operatere. To je dokaz otvorenosti tvrtke. Ovakve tvrtke puno znače za Varaždinsku županiju, one su pravi primjer uspjeha, ali i prilagođavanja novim uvjetima, ulaganja u radnike. Takav pristup jamči dugoročni uspjeh na zadovoljstvo svih i radnika i uprave– rekao je župan s kojim se složio i  gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić naglasivši kako su sve tvrtke koje zapošljavaju nove radnike, isplaćuju redovno plaće i surađuju s lokalnom upravom dobrodošle u Ludbreški kraj.

Siguran sam da će i nadalje Varaždinska  županija i Država prepoznati važnost Srednje škole Ludbreg jer su učenici koji se školuju za CNC operatere postigli velike uspjehe do sada, poput osvajanja Svjetskog prvenstva u robotici– rekao je gradonačelnik Bilić.

Istaknimo kako je INOXMONT-VS d.o.o. je tvrtka osnovana 2008. godine u Ludbregu, a nastala je udruživanjem nekoliko tvrtki koje imaju više od 20 godina međunarodnog iskustva na sličnim područjima poslovanja da bi zajedničkim nastupom na tržištu mogle udovoljiti specifičnim potrebama pojedinih projekata.

Tvrtka trenutno broji 230 zaposlenika, a prisutna je na europskom i svjetskom tržištu industrijske montaže.