Izvanredna situacija koja je povezana sa širenjem virusa COVID-19 potaknula je i humanitarno djelovanje pojedinaca ili udruženja. Među njima je i International Inner Wheel, odnosno međunarodna ženska organizacija čiji je cilj međusobno druženje, pomaganje onima kojima je pomoć potrebna te širenje međusobnog i međunarodnog prijateljstva i razumijevanja. Inner Wheel klubom Varaždin trenutno predsjeda Jadranka Meingassner U doba pandemije odlučile su se fokusirati na najugroženije skupine. Tako su uručile donaciju Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof.

– Donacija je uključivala ono trenutno najpotrebnije, vizire, maske, dezinfekcijska sredstva, kreme za ruke. Naše udruženje osnovano je upravo s tim ciljem, da djelujemo humanitarno i to u lokalnim sredinama – rekla je Jadranka Meingassner koja inače živi u Poljancu pa je drugi dio donacije uručen Dječjem vrtiću “Radost” koji je započeo s radom prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. – Uručili smo im dezinfekcijska sredstva i naravno slatkiše. Nalazimo se u razdoblju koje nije nimalo ugodno, morali smo se priviknuti na nova životna pravila i ovo je pravi trenutak da pokažemo zajedništvo kroz humanitarno djelovanje – rekla je J. Meingassner.

Inače, prvi Inner Wheel klub osnovan je još 1924. godine u Engleskoj.

U Inner Wheel klubovima mandat predsjednice je samo godinu dana, a onda dolazi do rotacije što osigurava maksimalnu demokratičnost i transparentnost u poslovanju kluba. Humanitarna djelatnost klubova orijentirana je lokalno a na nivou Distrikta česte su i zajedničke akcije. Preko Distrikta Klubovi sudjeluju u međunarodnim akcijama koje su obavezne za sve IW klubove u svijetu. Mandat svake predsjednice traje godinu dana. Tako se približava i kraj mandata naše sugovornice, a vjerujemo kako može biti ponosna na odrađene aktivnosti.