);
Imate gdje primiti izbjeglice iz ratnog područja? Javite se ili popunite obrazac!

Imate gdje primiti izbjeglice iz ratnog područja? Javite se ili popunite obrazac!

U Županijskoj palači u Varaždinu održan je radni sastanak načelnika i gradonačelnika te članova stožera civilne zaštite sa županom Anđelkom Stričakom te njegovom zamjenicom i načelnicom Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Silvijom Zagorec, koji je sazvan kako bi se izvidjele mogućnosti prihvata izbjeglica iz Republike Ukrajine na području županije.

– Svi smo primili dopis Ravnateljstva civilne zaštite sa zahtjevom da zbog trenutne situacije u Ukrajini i mogućnosti dolaska izbjeglica, izvidimo mogućnost organizacije njihovog prihvata, a isto tako i uključivanja svih službi u organizaciju njihovog smještaja i pružanja logističke potpore. Siguran sam da ćemo, ako do toga dođe, biti spremni za njihov prihvat – rekao je župan Stričak.

Jučer se sastao i Stožer civilne zaštite Grada Ludbrega.

– Mi već danas krećemo s prikupljanjem informacija o raspoloživom smještaju na našem području. Molio bih stoga sve one koji imaju tu mogućnost, posjeduju prazne funkcionalne objekte, prazne kuće, gornji kat kuće, uređene vikendice u kojima bi se eventualno mogle smjestiti izbjeglice da nas kontaktiraju na broj telefona 042/420-204 ili da ispune obrazac objavljen na mrežnoj stranici Grada – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Sastanku je nazočila i Mirjana Jerbić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg.

– Hrvatski Crveni križ zabrinut je zbog eskalacije sukoba, pratimo situaciju, svi smo u pripravnosti te pokrivamo područja na koja dolaze izbjeglice. Najavljen je i prvi dolazak izbjeglica u Varaždinske Toplice. Crveni križ poziva ljude koji su u privatnom aranžmanu stigli da nam se jave kako bismo ih evidentirali i bili u mogućnosti pružiti im punu pomoć – rekla je Mirjana Jerbić.

Obrazac s podacima o raspoloživim stambenim kapacitetima za prihvat izbjeglica iz ratom zahvaćenim područja u Ukrajini možete pronaći u nastavku: Obrazac

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content