);
Idućeg mjeseca kreće novi krug prijava za APN-ove kredite

Idućeg mjeseca kreće novi krug prijava za APN-ove kredite

Građani koji do sada nisu bili u mogućnosti realizirati kupnju stana ili kuće putem subvencioniranog stambenog kredita, imati će novu priliku već u ožujku ove godine.

Javni poziv za dostavu ponuda zainteresiranih kreditnih institucija vezanih uz visinu kamatnih stopa, što je ujedno i prvi korak prema raspisu novog javnog poziva za građane, biti će objavljen sredinom veljače.

„Nakon što budu provedene sve potrebne pripremne radnje, očekujemo da bi javni poziv prema građanima mogao biti otvoren u prvoj polovici mjeseca ožujka. S obzirom da je svrha ovog Zakona poticati demografsku obnovu društva, urbanu regeneraciju naselja te smanjenje odlazaka broja mladih obitelji, ovaj će poziv biti otvoren sve do utroška planiranih sredstava za subvencioniranjem, što u 2022. godini iznosi 50 milijuna kuna“, ističe ministar Horvat.

Hodogram aktivnosti za subvencioniranje stambenih kredita u 2022. godini

Po objavi javnog poziva za odabir kreditnih institucija teče rok od osam dana unutar kojih su kreditne institucije pozvane dostaviti svoju ponudu. Istekom tog roka, pristigle ponude kreću u obradu te se s odabranim kreditnim institucijama zaključuje Ugovor o poslovnoj suradnji. Nakon što Ugovori budu zaključeni, na mrežnim stranicama Ministarstva i APN-a objavit će se popis odabranih kreditnih institucija, a zatim slijedi objava oglasa za subvencioniranje stambenih kredita prema građanima. Od tog trenutka, građani će moći prema kreditnim institucijama podnositi svoje zahtjeve, dok će one krenuti s predajom istih prema APN-u od datuma koji će biti određen u samom pozivu. Oglas će trajati sve do utroška osiguranih sredstava, odnosno do objave oglasa o prestanku.

Planirani hodogram aktivnosti izgleda ovako :

 • 16.02.2022. (srijeda)
  objava javnog poziva za odabir kreditnih institucija
 • 24.02.2022. (četvrtak)
  dostava obvezujućih ponuda kreditnih institucija
 • 04.03.2022. (petak)
  završetak obrade ponuda i sklapanja Ugovora te objava odabranih kreditnih institucija
 • 09.03.2022. (srijeda)
  objava javnog poziva u NN, web stranici MPGI i APN
 • 21.03.2022. (ponedjeljak)
  početak zaprimanja zahtjeva u APN

Više informacija o uvjetima subvencioniranja možete pronaći OVDJE.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content