I Ludbreg je bio dio jubilarnih 50. Varaždinskih baroknih večeri

I Ludbreg je bio dio jubilarnih 50. Varaždinskih baroknih večeri

Festival Varaždinske barokne večeri najznačajnija je glazbeno-scenska priredba središnje Hrvatske, osnovana 1971., a danas je kao specijalizirani festival rane glazbe jedan od najeminentnijih festivala te vrste u svijetu. Festival je pod stalnim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, a Ministarstvo kulture RH dodijelilo mu je nacionalni značaj prije 20 godina. Ove godine slavi jubilarnu 50. godišnjicu, a dio programa tradicionalno je izveden i u Ludbregu.

U dvorcu Batthyany jučer je nastupio Hrvatski barokni ansambl uz umjetničko vodstvo violinistice Laure Vadjon.

Ludbreg je nama već jako dobro poznat grad, nismo ovdje prvi puta. Posebno nam je draga ova dvorana i zahvaljujem organizatorima što su nam omogućili nastup u zatvorenom jer naši instrumenti su takvi da nisu za svirku na otvorenom. Čestitam organizatorima što su unatoč svim ovim mjerama održali svoj jubilarac i još jednom im zahvaljujem što smo dio cjelokupnog programa. – poručila je Laura Vadjon, umjetnička ravnateljica Hrvatskog baroknog ansambla.

Program koji se sastojao od izmjenjivanja solista i tuttia (oznaka u glazbi da sviraju svi) trajao je nešto više od sat vremena, pratilo ga je tridesetak gostiju, a da je bio uspješan potvrdio je dugi pljesak publike nakon kojeg je slijedio i bis.

Kao dio Hrvatskog baroknog ansambla u Ludbregu su nastupili: Laura Vadjon (solo violina i umjetničko vodstvo), Tanja Tortić, Helga Korbar i Katarina Kutnar (solo violine), Stjepan Nodilo (oboa), Hiwote Tadesse (viola), Dora Kuzmin (violončelo), Mauro Colantonio (viola da gamba), Fran Petrač (kontrabas), Pavao Mašić (čembalo).

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content