Bliži se kraj kalendarske godine i najznačajniji kršćanski blagdan Božić, a to je vrijeme kada se organiziraju akcije prikupljanja pomoći potrebitima. Tako je u Društvenom domu Poljanec ‘Inner Wheel klub Varaždin’ organizirao tradicionalnu humanitarnu akciju. Zapravo radi se o turniru u belotu gdje su članice IW kluba Varaždin, uz podršku gostiju iz srodnih klubova, prikupljale novčana sredstva usmjerena na humanitarno djelovanje. Naime, Inner Wheel klub Varaždin humanitarna je organizacija žena koja trenutno broji 13 aktivnih članica okupljenih sa svrhom razvijanja prijateljstva i međusobnog razumijevanja te pomaganja potrebitima u svojoj lokalnoj sredini. IW klub Varaždin financira se isključivo doprinosom samih članica, a sredstva prikupljena raznim humanitarnim akcijama odmah se usmjeravaju onima kojima su potrebna.

-Humanitarno djelovanje Inner Wheel kluba Varaždin usmjereno je prvenstveno na pomaganje djeci te starim i nemoćnim osobama. Tako smo, kroz prethodnih 20 godina uspješnog djelovanja, donirale značajna novčana sredstva u stipendiranju učenika i studenata te za nabavku lijekova, hrane, medicinskih ortopedskih pomagala i sl. onima kojima je pomoć potrebna. Trenutno stipendiramo dvoje studenata na studiju Sveučilišta u Zagrebu, te dvoje nadarenih učenika Glazbene škole Varaždin. Ujedno novčano pomažemo ‘Sigurnu kuću za žrtve obiteljskog nasilja Varaždin’, te ‘Kuću mogućnosti’ za djecu iznad 18 godina koja moraju napustiti Dom, ali još nisu spremna za samostalan život niti su završila školovanje. – rekla je Jadranka Meingassner iz Poljanca, predsjednica IW kluba Varaždin.

Trenutno Inner Wheel klub Varaždin stipendira i jednu ludbrešku studenticu treće godine Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Akciju u Poljancu podržali su svojim odazivom članovi Rotary klubova Varaždin i Ludbreg te članovi Inner Wheel klubova Čakovec i Prelog. Članice IW kluba Varaždin bile su posebno ponosne na posjet predsjednice ‘Inner Wheel Distrikta 191’ Maje Miškulin koja je došla podržati njihovu humanitarnu akciju.