);
Hrvatski sabor kulture poziva udruge kulturno-umjetničkog amaterizma da započnu s obnovom rada

Hrvatski sabor kulture poziva udruge kulturno-umjetničkog amaterizma da započnu s obnovom rada

Načelnik Stožera civilne zaštite RH, dr. sc. Davor Božinović, na konferenciji za medije održanoj 26. svibnja 2021. objavio je da se od 28. svibnja mogu održavati sve amaterske kulturno-umjetničke izvedbe, programi i manifestacije na otvorenim prostorima, a probe i u zatvorenim prostorima uz obvezno pridržavanje strogih mjera fizičkog distanciranja, svih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa HZJZ-a te nužnih epidemioloških mjera propisanih Odlukom.

– Obustava održavanja svih amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija nalaže se isključivo u zatvorenim prostorima – kažu iz Hrvatskog sabora kulture.

Nadalje Hrvatski sabor kulture poziva sve udruge kulturno-umjetničkog amaterizma u RH da započnu s obnovom rada na način i u skladu s mjerama propisanima Odlukom Stožera civilne zaštite RH koja je stupila na snagu.

– Obnovu rada naših udruga bit će teško pokrenuti zbog šestomjesečne obustave rada, neplaćenih računa te izgubljenih radnih mjesta stručnih voditelja ovih udruga, a sve to zbog neosmišljenih mjera potpore za ovu djelatnost. Tim više jer i danas kako nam javljaju naše udruge, unatoč dozvoli održavanja amaterskih proba u zatvorenim prostorijama, one su suočene s nevjericom vlasnika prostorija koji im onemogućavaju pristup u iste i obnovu rada. Unatoč svim tim problemima, riječima amatera koji sebe smatraju neuništivima, a nošeni ljubavlju i entuzijazmom prema svojoj kulturi i umjetnosti, oni će obnoviti i ojačati svoju djelatnost na korist hrvatskom društvu u cjelini – poručuju iz HSK-a.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content