);
Hrvatski Caritas naručit će dodatnih 100 stambenih modula za stanovništvo pogođeno potresom

Hrvatski Caritas naručit će dodatnih 100 stambenih modula za stanovništvo pogođeno potresom

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa, mons. Fabijan Svalina, najavio je da će Hrvatski Caritas narednih dana naručiti dodatnih sto stambenih modula za stanovništvo pogođeno razornim potresom na Banovini.

Riječ je o ukupno dvjesto stambenih jedinica kojima će Hrvatski Caritas pružiti konkretnu pomoć stanovništvu. 

-To je zamjenski smještaj, on ne može zamijeniti njihove domove. Želja nam je omogućiti ljudima da žive na svojim ognjištima jer su oni iskazali želju za tim i to ćemo poštivati. Hvala od srca svima i hvala svima koji će se priključiti akciji. – poručio je mons. Svalina.

– Kad smo dostavili modularne jedinice u određene obitelji zaista su se obradovali i osjetili sigurnost, ne onu trenutačnu da će se moći negdje skloniti, nego da ipak iza njih stoje toliki ljudi, tolike tisuće telefonskih poziva, tolike tisuće uplata pojedinaca i molitvena blizina koju ljudi izražavaju kroz različite oblike pobožnosti – rekao je mons. Svalina te dodao kako stambeni modul omogućuje zaštitu od niskih temperatura, ali i kada dođu vrući dani ljudima će biti ugodnije nego u neprimjerenim stambenim objektima.

Stambeni moduli koje je naručio Hrvatski Caritas su potpuno opremljeni potrebnim za svakodnevni život i dosad ih je postavljeno oko dvadeset. Nastoji se osigurati ritam postavljanja šest stambenih modula dnevno, no bilo je i određenih poteškoća jer često i sam teren diktira vrijeme montiranja i isporuke.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content