Ravnatelj Hrvatskog Caritasa, mons. Fabijan Svalina, najavio je da će Hrvatski Caritas narednih dana naručiti dodatnih sto stambenih modula za stanovništvo pogođeno razornim potresom na Banovini.

Riječ je o ukupno dvjesto stambenih jedinica kojima će Hrvatski Caritas pružiti konkretnu pomoć stanovništvu. 

-To je zamjenski smještaj, on ne može zamijeniti njihove domove. Želja nam je omogućiti ljudima da žive na svojim ognjištima jer su oni iskazali želju za tim i to ćemo poštivati. Hvala od srca svima i hvala svima koji će se priključiti akciji. – poručio je mons. Svalina.

– Kad smo dostavili modularne jedinice u određene obitelji zaista su se obradovali i osjetili sigurnost, ne onu trenutačnu da će se moći negdje skloniti, nego da ipak iza njih stoje toliki ljudi, tolike tisuće telefonskih poziva, tolike tisuće uplata pojedinaca i molitvena blizina koju ljudi izražavaju kroz različite oblike pobožnosti – rekao je mons. Svalina te dodao kako stambeni modul omogućuje zaštitu od niskih temperatura, ali i kada dođu vrući dani ljudima će biti ugodnije nego u neprimjerenim stambenim objektima.

Stambeni moduli koje je naručio Hrvatski Caritas su potpuno opremljeni potrebnim za svakodnevni život i dosad ih je postavljeno oko dvadeset. Nastoji se osigurati ritam postavljanja šest stambenih modula dnevno, no bilo je i određenih poteškoća jer često i sam teren diktira vrijeme montiranja i isporuke.