Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je u Rusiji Nigeriju 2 : 0, a predigra toj utakmici odigrana je 6 sati ranije u Ludbregu. Na stadionu Podravine, već tradicionalno uoči početka velikih natjecanja, odigrana je revijalna utakmica kojom se najavljuje nastup hrvatske reprezentacije. Izbornik Hrvatske Mato Konjević – Matan imao je problema sa sastavom jer su mu u posljednji čas otkazali ponajbolji igrači. S druge strane izbornik Nigerije Ivan Novak – Fročo studiozno je napravio selekciju igrača pa je u svim linijama imao par onih koji mogu trčati dulje od 5 minuta.

     Utakmica je počela u 15 sati po vrućem vremenu pa je afrička reprezentacija iskoristila sparinu i već u 6. minuti vodila 3 : 0 (strijelci: kapetan Fročo, Prebegović, Enac). Do poluvremena za Nigeriju dvaput je još bio precizan Sačer (da, i on može trčati). U poluvremenu liječnička ekipa hrvatske reprezentacije imala je pune ruke posla. Hladno pivo dalo je izuzetne moći Matanovoj ekipi koja je odmah na početku 2. poluvremena smanjila vodstvo Nigerije na 5 : 2 pogodcima Međimoreca i Gerića. I kada su već žene i djeca naših reprezentativaca na tribinama pomislili da će hrvatska reprezentacija napraviti preokret, pogodak za Nigeriju Postigao je Macan. No, Hrvatska se nije predavala pa je Sušec s dva pogotka doveo do rezultata 6 : 4 za Nigeriju. Bilo je to u 75. minuti, navijačka groznica na vrhuncu, na teren su ubačene tri baklje, a ponašanje navijača snimao je dron.

     Ipak, reprezentacija Hrvatske nije stigla do izjednačenja. Naprotiv, Nigerija je dvama pogodcima Šegovića uvjerljivo pobijedila 8 : 4. Susret je pratio i novi trener Podravine Mario Piškor koji zasigurno u svoju bilježnicu nije zapisao više od nijednog nogometaša obiju reprezentacija. Utakmicu je pravedno sudio Siniša Vađunec (nije navijao za slabije, a trebao je). Po završetku druženja u kojem osim upala mišića nije bilo većih ozljeda, kapetani su razmijenili sportske majice i pehare. Naime, i jedni i drugi su mislili da će izgubiti pa su pehare kupili jedni drugima. Na kraju svi su sretni i nasmijani pozivali fotoreportera za snimanje. A onda je krenulo druženje uz papicu i pivicu te zajedničko gledanje telke. Baš simpatično!