Hrastovsko: Završili radovi na čišćenju kanala

Hrastovsko: Završili radovi na čišćenju kanala

Krajem siječnja započeli su radovi na uređenju kanala u Selskoj ulici koje su izvodili radnici poduzeća Hidroing. Radovi su obuhvaćali čišćenje i produbljivanje samog kanala, uređenje obale i ušća kanala uz rijeku Bednju.

– Ovih dana završili su i posljednji radovi na čišćenju kanala koji dolazi iz predjela Kamenice i ulijeva se u Bednju. Moram izreći zahvalu radnicima Hidroinga na stručnim i temeljito izvršenim radovima – kaže Brankica Kovaček, presjednica VMO Hrastovsko i dodaje kako su u veljači završili nadstrešnicu za bicikle ispred Društvenog doma i uređene su bankine u Zavrtnoj ulici koja je bila u prosincu asfaltirana.

– Vjerujem da se svi jako dobro sjećamo poplava s kojima se naše selo suočilo prije pet godina. Prizori poplavljenih podruma, staja, dvorišta, igrališta ostat će nam dugo u sjećanju. Uređenjem i produbljenjem kanala vjerujem da je ova ugroza u velikoj mjeri uklonjena, a sada je na nama mještanima na koje apeliram da ga zajedno održavamo ispred svojih posjeda i ne dozvolimo da raslinje usporava njegov tok – rekla je Brankica Kovaček. Ovu su godinu napravili ambiciozan plan, ali zbog aktualne situacije boje se da neće sve uspjeti realizirati.

-Naš plan aktivnosti za ovu godinu vrlo je ambiciozan. Koliko ćemo uspjeti realizirati, otvoreno je pitanje. Moramo što prije izvršiti sanaciju na krovu u Društvenom domu jer za vrijeme jakih kiša prokišnjava nam strop u sali, poljski putevi su nam u dosta lošem stanju i svakako treba navoz šljunka kojeg će greder poravnati. Velika je potreba za izmjenom prozora na domu, barem zapadna strana. Trebalo bi izmijeniti ljuljačke na dječjem igralištu. Svake godine pomažemo i organizacijama sela: NK Zadrugar, DVD, Društvu žena. Tako planiramo i ove godine, jer suradnjom s organizacijama sela, neke aktivnosti vrlo dobro uspijevaju na volonterskoj bazi – kaže Brankica Kovaček i napominje kako se nada da cijela ova situacija neće utjecati na početak projekta aglomeracije.

– Nadamo se da ćemo se što prije svi skupa vratiti na radna mjesta, vrtiće, igrališta. Moram pohvaliti mještane Hrastovskog koji se drže naputaka koje nam svakodnevno upućuje Nacionalni krizni stožer. Počele su pripreme za proljetnu sjetvu i naši marljivi poljoprivrednici polako odlaze na svoje oranice kako bi ih pripremili za sjetvu. Moramo se prilagoditi situaciji, ali život mora ići dalje. Moramo u polja, vinograde, vrtove pridržavajući se pravila – zaključuje Brankica Kovaček.

Foto: Miroslav Vađunec
error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content