);
Hodočasnički dan mladih; DUGA opet oduševila

Hodočasnički dan mladih; DUGA opet oduševila

Posljednja subota u mjesecu kolovozu i ove je godine bila rezervirana za hodočašćenje mladih varaždinske biskupije u Svetište Predragocjene Krvi Kristove. Šesti je to Hodočasnički dan mladih u Ludbregu u organizaciji Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije, ovog puta pod geslom “Daj nam… Daj(te) im!”

– Hodočasnički dan je prilika da se opet vidimo, zajedno slavimo Boga pjesmom, igrom i molitvom.– poručio je vlč. Tihomir Kosec, povjerenik za mlade varaždinske biskupije.

Susret mladih započeo je u posljepodnevnim satima u župnoj crkvi Presvetog Trojstva gdje je interaktivnom katehezom i molitvom započela priprema za svetu misu. Nakon svete mise hodočasnici su se zaputili u kinodovoranu Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ gdje se održao 22. po redu festival duhovne glazbe već svima dobro poznatog naziva – DUGA. Prvotno je bilo zamišljeno da se festival održi na Svetištu, no vremenske su prilike malo promijenile planove.

– Hodočasnički dan mladih ima vrlo bogat program. Od 16 sati smo se, uz katehezu, pripremali za svetu misu, putovali sa apostolom Filipom do Isusa Krista, zatim pristupili svetoj ispovijedi da bi eto nakon svete mise polako stigli do vrhunca današnjeg dana, a to je festival pjesme u kojoj slavimo Gospodina. Moći ćemo jednostavno zatvoriti oči i uz pjesmu ujedno i moliti, jer kaže se kako je pjesma dvostruka molitva. – poručio je župni vikar, vlč. Kristijan Stojko.

Ovogodišnji festival održan je u nešto izmijenjenom izdanju. Naime, Zbor mladih Varaždinske biskupije ovoga puta otpjevao je samo par pjesama koje su bile uvod za ostatak slavljeničke večeri kojoj se pridružio jedan od predvodnika duhovne glazbene pozornice u Hrvatskoj, Alan Hržica.

– Uvijek mi je lijepo i zanimljivo sa Gospodinom. Naime, od kada sam ga upoznao često mi je u život slao zanimljive i različite ljude, prijatelje. Jedni takvi su upravo i ljudi koji su ovdje večeras samnom na pozornici i čine naš mali bend, vlč. Tihomir Kosec, Marta Kranjčec, Dorian Busija i Eric Vidović. Onima kojima će oni svirati bit će lijepo u ušima. – prije početka koncerta publici je poručio Alan Hržica.

Sveukupno je izvedeno oko dvadesetak pjesama prilikom kojih se publika čak nekoliko puta digla na noge i time dala svoj doprinos ovom slavlju. Cijeli festival trajao je gotovo 2 sata, a pljesak na kraju potvrdio je kako je slobodno vrijeme koje su posjetitelji izdvojili kako bi prisustvovali ovoj slavljeničkoj večeri, bilo doista toga i vrijedno.

Nakon festivala hodočasnici su se ponovno zaputili prema župnoj crkvi Presvetog trojstva gdje su dan završili euharistijskim klanjanjem.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content