);
HGSS Varaždin predstavio svoju djelatnost

HGSS Varaždin predstavio svoju djelatnost

Savez izviđača Hrvatske dugoročno surađuje s Hrvatskom gorskom službom spašavanja (HGSS), a temelj suradnje je zajednički rad na zaštiti prirode i okoliša, na unaprjeđenju sigurnosti i suradnja na budućim zajedničkim projektima, kao što je Boranka, akcija pošumljavanja, i edukacijama članova.

Gorski spašavatelji su dobrovoljci koji u svako doba dana i noći dežuraju i po pozivu brzo i stručno kreću u spašavanje ljudskih života, zdravlja i imovine.

– Oni su naši heroji u miru i ponos Hrvatske pa je preko 60 izviđača, mladih planinara, roditelja i drugih zainteresiranih 13.10. u prohladno predvečerje na prostoru ispred dvorca Batthyany u Ludbregu dočekalo i pozdravilo  gorske spašavatelje Alana i Matiju iz stanice HGSS Varaždin. Oni su predstavili ovu značajnu službu, njihov način rada, opremu i sredstva za spašavanje ali i govorili o preventivi i mjerama sigurnosti u prirodi – rekao je Mladen Struški, predsjednik Odreda izviđača Ludbreg.

Suorganizatorima ovog predavanja, Odredu izviđača Ludbreg, pridružila se i grupa mladih planinarki i planinara iz Planinarske sekcije Osnovne škole Ludbreg.

Svi zajedno aktivno su i s velikom pažnjom pratili izlaganje, pokazivanje i korištenje opreme gorskih spašavatelja, pa su spašavatelji iz stanice Varaždin najaktivnije nagradili i razveselili sitnim poklonima.

– S prvim mrakom dodatno je zahladilo, a naši su gosti odjednom postali i dobri domaćini: smjestili su male izviđače i planinare na rasklopne stolce, nosiljke za spašavanje, karimate, dekicu, vreću za spavanje, umotali ih u astro folije, ugrijali vrućim čajem… i dodatno produljili zanimljivo druženje. I tim malim djelima pokazali su nam kakve Hrvatska gorska služba spašavanja ima pripadnike, s pravom se svi ponosimo njima. Zahvaljujemo im na dolasku, predavanju, darovima, pažnji i strpljenju i radujemo se budućim susretima – zaključuje M. Struški.

 

 

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content