);
Haikuisti, prijavite se za sudjelovanje u stvaranju ‘Haiku zbornika – Ludbreg 2022.’

Haikuisti, prijavite se za sudjelovanje u stvaranju ‘Haiku zbornika – Ludbreg 2022.’

Haiku zbornik i haiku susreti u Ludbregu imaju dugu tradiciju.

Centar za kulturu i informiranje Ludbreg objavio je tradicionalni poziv za sudjelovanje u stvaranju Haiku zbornika – Ludbreg 2022. kojim poziva sve zainteresirane haikuiste da pošalju svoje radove.

Broj haikua koji se mogu poslati na natječaj ograničen je na 6 po jednom autoru. Za one koji se bave haikuom erotske tematike barem jedan haiku može biti (u tih 6) s tom tematikom. Za najbolje erotske haikue dodjeljuje se plaketa „Afrodita“.

Radovi se šalju e-mailom na e-adresu haiku@czkidn.hr i/ili na mail urednika: boris.nazansky@zrenik.hr.

– Molimo da haikue šaljete u Word dokumentu, kao privitak elektroničke pošte, kojeg ćete nazvati svojim imenom, prezimenom te adresom (država iz koje dolazi). Ako niste u mogućnosti slati elektroničkim putem, radove možete poslati i poštom na našu adresu: Centar za kulturu i informiranje „D. Novak”, Trg sv. Trojstva 19 – 42230 Ludbreg. – poručuju iz Centra za kulturu i informiranje Ludbreg.

Haikui se mogu poslati zaključno s datumom 30. travnja 2022. godine, za poštanske pošiljke vrijedi datum poštanskoga žiga. Radovi pristigli nakon tog termina neće se uvrstiti u zbornik.

I ove godine nagrada ‘Gavran’

Dvije su godine prošle otkako je preminuo Zdenko Oreč Gavran (1930-2020), utemeljitelj ludbreških haiku-susreta. Njemu u čast i na sjećanje 2021. godine izdano je posebno izdanje tematiziranog haiku zbornika radova koji je nosio naziv „Gavran” i pokrenuta je istoimena nagrada.

Nagrada ‘Gavran’ dodijelit će se i ove godine, ali je tema natječaj drugačija. Naime, Europski parlament je 2022. godinu proglasio Europskom godinom mladih, stoga je ovogodišnja tema prilagođena upravo tome. Vjerujemo kako bi Zdenko Oreč, koji je po zanimanju bio učitelj i odgojio brojne generacije, bio ponosan.

Svaki sudionik može poslati samo jedan haiku potpisan imenom, prezimenom i adresom za ovogodišnju temu –Mladi.

Haikui moraju biti originalni i neobjavljivani (bilo u tiskanom obliku ili na svemrežju, odnosno društvenim mrežama). 

Više detalja o natječaju možete pronaći OVDJE. O datumu održavanja haiku-susreta Centar za kulturu i informiranje Ludbreg obavijestiti će naknadno.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content