);
Haikuisti, prijavite se za sudjelovanje u stvaranju ‘Haiku zbornika – Ludbreg 2021.’ – Ove godine raspisan i natječaj za haiku na temu ‘gavran’ u čast Zdenku Oreču

Haikuisti, prijavite se za sudjelovanje u stvaranju ‘Haiku zbornika – Ludbreg 2021.’ – Ove godine raspisan i natječaj za haiku na temu ‘gavran’ u čast Zdenku Oreču

Centar za kulturu i informiranje “D. Novak” objavio je tradicionalni poziv za sudjelovanje u stvaranju Haiku zbornika – Ludbreg 2021. kojim poziva sve zainteresirane haikuiste da pošalju svoje radove.

Broj haikua koji se mogu poslati na natječaj ograničen je na 6 po jednom autoru. Za one koji se bave haikuom erotske tematike bar jedan haiku može biti (u tih 6) s tom tematikom. Za najbolje erotske haikue dodjeljuje se plaketa „Afrodita“.

Radove možete poslati e-mailom na e-adresu haiku@czkidn.hr i/ili na mail urednika: boris.nazansky@zrenik.hr

– Molimo da haikue šaljete u Word dokumentu, kao privitak elektroničke pošte, kojeg ćete nazvati svojim prezimenom i imenom (npr. ivić.ivan.docx). Molimo ne šaljite dokumente koji imaju naziv tipa HaikuLudbreg2020.docx i slično. Ako niste u mogućnosti slati elektroničkim putem, radove možete poslati i poštom na našu adresu: Centar za kulturu i informiranje „D. Novak”, Trg sv. Trojstva 19 – 42230 Ludbreg. – poručuju iz Centra za kulturu i informiranje Ludbreg.

Svoje haikue možete poslati zaključno s datumom 30. travnja 2021. godine, za poštanske pošiljke vrijedi datum poštanskoga žiga. Radovi pristigli nakon tog termina neće se uvrstiti u zbornik.

Ove godine novitet je natječaj za haiku na temu ‘gavran’ u čast Zdenku Oreču

Prošle godine preminuo je Zdenko Oreč Gavran (1930-2020), utemeljitelj ludbreških haiku-susreta. Njemu u čast i na sjećanje Centar za kulturu i informiranje Ludbreg ove je godine raspisao natječaj za haiku na temu gavran.

-Na natječaju mogu sudjelovati svi koji to želepa i oni koji neće poslati svoje haikue za ovogodišnji zbornik. Natječajni radovi moraju biti originalni i neobjavljivani (bilo u tiskanom obliku ili na svemrežju, odnosno društvenim mrežama). Haikui se mogu slati na hrvatskom i(li) na engleskom jeziku. Svaki sudionik može poslati samo jedan natječajni haiku potpisan imenom i prezimenom i adresom. – poručuju organizatori.

Rok za slanje haikua je najkasnije do 30. travnja 2021. na e-adresu haiku@czkidn.hr

Rezultati će biti objavljeni na ovogodišnjim haiku-susretima u Ludbregu i objavljeni u Haiku zborniku – Ludbreg 2021.

O datumu održavanja haiku-susreta Centar za kulturu i informiranje Ludbreg obavijestiti će naknadno.

Sve ostale detalje poziva i natječaja možete pronaći OVDJE.

 

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content