);
Gradu Ludbreg odobren još jedan INTERREG projekt

Gradu Ludbreg odobren još jedan INTERREG projekt

Projekt Očuvanje prirodne i kulturne baštine sa zelenom turističkom ponudom „Zeleno želimo“ odobren je partnerima na projektu među kojima je i Grad Ludbreg u okviru Programa suradnje INTERREG V-A Slovenija-Hrvatska. Postotak sufinanciranja iz EU fondova iznosi 85 posto.

– Projekt se oslanja na nastavak provedbe projekta „Zeleni krajolik“, a glavni zajednički cilj projekta je prekogranično povezivanje turističke ponude ruralnog smještaja s lokalnom gastronomskom ponudom i turističkim sadržajima te razvojem novih inovativnih rješenja i pristupa na temelju kojih će se moći učinkovito vršiti turistička djelatnost. – pojasnio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

U okviru projekta uredit će se vinski podrum „Trsek“ koji će služiti za promociju ludbreškog vinogradarstva i vinarstva kao i za promociju „Ludbreške vinske ceste“. U „Vinskom podrumu“ će Ludbrežani i posjetitelji Ludbrega moći kušati vina i druge lokalne proizvode isključivo ludbreškog vinogorja te će Ludbreg na ovaj način imati i reprezentativni prostor za organizaciju degustacija domaćih vina i prezentaciju vinske ceste, kao i drugih kulturnih događanja. 

Projekt je također usmjeren i na razvoj turističkih smještajnih kapaciteta u prekograničnom području te njihovo povezivanje u zajednički turistički proizvod.
Ukupna vrijednost ovog projekta je 608.646,00 EUR, dok je udio Grada Ludbrega 95.800,00 EUR.
Partneri na projektu: Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije – Zavod Murska Sobota, IAS – Inštitut za napredne tehnologije in trajnostni razvoj – Murska Sobota, Općina Veržej, Grad Varaždin, Grad Ludbreg i Hrvatska gospodarska komora Varaždin

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content