Grad Ludbreg i ove je godine svečano obilježio godišnjicu stradanja grada heroja – Vukovara. Sjećanje je to na žrtvu grada s Dunava koji je 1991. slomljen čelikom, ali već 26 godina živi u našem sjećanju, našim srcima i tako sve do vječnosti.

     Vukovaru je u čast i slavu na Svetištu održana sveta misa za stradale branitelje s ludbreškog područja kao i za sve hrabre ljude koji su patili kada je bilo najteže i kada se na istočnim granicama branila Hrvatska. Već tradicionalno upaljenim su lampionima u parku ispred dvorca Batthyany ispisana slova grada koji je najviše trpio u domovinskom ratu. Lampaš je upalio i Vanja, učenik 1.a razreda OŠ Ludbreg koji je s bakom došao pročitati ime grada kojemu se svi želimo nakloniti i zahvaliti mu s najvećim pijetetom. Vanja je o žrtvi Vukovara učio u školi i sigurno će imati potrebu pokloniti se Vukovaru i kada odraste baš kao što je to učinila i punoljetna Karmenka iz Vrbanovca. Svijeće su upalili i predstavnici braniteljskih udruga i Policijske postaje Ludbreg, a Tišinu je poginulima u čast na trubi odsvirao Alen Vađunec.  

     U dvorani CZKI Dragutin Novak izveden je prigodni program kojeg je organizirao MPZ Podravina. Njihovi gosti bili su klinci iz dječjeg vrtića Smjehuljica, ženska klapa Viva iz Koprivnice kojom je ravnala Nena Ružić-Pandža te Tamburaški sastav Biseri kojeg čine branitelji Vukovara. Svi stihovi i sve pjesme posvećene su gradu Vukovaru.

     Strašan podatak ratne vukovarske bolnice glasi: ‘Napad na Vukovar započeo je 25. kolovoza, a grad je slomljen 18. studenog 1991. U nepuna 3 mjeseca poginule su 1624 osobe, a ranjeno je više od 2500 ljudi.’ Da se nikada ne ponovi!