);
Gradska knjižnica raspisala natječaj za 5. recital kajkavske poezije ‘Božo Hlastec’

Gradska knjižnica raspisala natječaj za 5. recital kajkavske poezije ‘Božo Hlastec’

U skladu s trajnim usmjerenjem prema njegovanju, zaštiti i promociji kajkavskog jezika, Gradska knjižnica i čitaonica “Mladen Kerstner” Ludbreg raspisala je natječaj za 5. recital kajkavske poezije “Božo Hlastec”.

Svaki autor može poslati najviše tri do sada neobjavljene pjesme pisane isključivo na kajkavskom jeziku (u obzir dolaze svi idiomi). Sve prijavljene pjesme dostavljaju se poštom u tri (3) primjerka u računalnom prijepisu, a svaki ih autor označuje/potpisuje svojom (istom) šifrom.

Radovi će se zaprimati do 18. prosinca 2021. nakon čega će ih prosudbeno povjerenstvo ocijeniti, a najbolja pjesma će se i nagraditi.

– Svi sudionici natječaja bit će pozvani na proglašenje rezultata uz autorsko čitanje odabranih radova koje će se održati na 5. recitalu kajkavske poezije “Božo Hlastec” u subotu, 22. siječnja 2022. u Ludbregu, u vrijeme održavanja manifestacije Dani Bože Hlasteca, 19. – 26. siječnja 2022. godine, sukladno epidemiološkim mjerama koje će tada biti propisane. – stoji u natječaju.

Ostale detalje natječaja možete pronaći OVDJE.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content