);
Gradska knjižnica raspisala dva natječaja – za humoristični dramski tekst i za dječju kajkavsku poeziju

Gradska knjižnica raspisala dva natječaja – za humoristični dramski tekst i za dječju kajkavsku poeziju

U skladu s trajnim usmjerenjem prema njegovanju, zaštiti i promociji kajkavskog jezika, Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ Ludbreg raspisala je 3. javni natječaj za humoristički dramski tekst.

Na natječaj se mogu prijaviti svi građani Republike Hrvatske. Svaki autor može sudjelovati najviše s tri do sada neobjavljena teksta isključivo na kajkavskom jeziku (u obzir dolaze svi idiomi). Teme nisu zadane.
Pri pisanju tekstova obavezno se treba pridržavati propisanih uputa i formata za pisanje dramskoga teksta.

Upute za pisanje preuzmite ovdje
Ogledni primjer dramskog teksta preuzmite ovdje

Radovi se šalju pod šifrom do 15. lipnja 2022. godine isključivo u .doc ili .docx formatu na e-poštu: ravnatelj@knjiznica-ludbreg.hr. Podatke o autoru s rješenjem šifre priložite u posebnom dokumentu. Prispjele tekstove procjenjuje prosudbeno povjerenstvo. Odlukom Povjerenstva, tri najbolja teksta bit će nagrađena novčanim nagradama. Tekstovi koje će odabrati Stručno prosudbeno povjerenstvo objavit će se u posebnom e-zborniku.


Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ Ludbreg objavljuje i natječaj za dječju kajkavsku poeziju. 

Na natječaj se mogu prijaviti učenici Osnovnih škola Ludbreg, Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki Bukovec i učenici Srednje škole Ludbreg. Svaki učenik može sudjelovati najviše s tri do sada neobjavljene pjesme isključivo na kajkavskom jeziku (u obzir dolaze svi idiomi). Teme pjesama nisu zadane.

Pjesme odabire učitelj/učiteljica, odnosno mentor/mentorica. Ispod svake prijavljene pjesme potrebno je napisati ime i prezime učenika, broj telefona ili mobitela, ime i prezime mentora, razred, naziv škole.

Radovi se zaprimaju do 15. lipnja 2022. godine na e-poštu: ravnatelj@knjiznica-ludbreg.hr Radove procjenjuje prosudbeno povjerenstvo. Odlukom Povjerenstva, tri najbolje pjesme u kategoriji osnovnih i srednje škole bit će nagrađene. Sve najuspjelije pjesme koje će izabrati Stručno prosudbeno povjerenstvo objavljuju se u zborniku „Kaj je kaj“.

Svi sudionici natječaja bit će pozvani na recital „Kaj je kaj“ uz autorsko čitanje odabranih radova koji će se održati u subotu, 9. srpnja 2022. godine u dvorcu Batthyany Ludbeg. Svi sudionici natječaja dobivaju na dar zbornik „Kaj je kaj“.


Oba natječaja dio su program u sklopu manifestacije „Kešnerijada 2022.“ – manifestacija kajkavskih dana u Ludbregu i okolici.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content