Zbog novonastale epidemiološke situacije Gradska knjižnica i čitaonica “Mladen Kerstner” obavijestila je da se rok za Čitateljski izazov produžuje do 23. travnja 2021. godine.

Čitateljski izazov namijenjen je svim učenicima osnovnih i srednji škola koji vole čitati i koji će čitanje tek zavoljeti, a obuhvaća dvadeset i pet izazova.
Za sudjelovanje u Čitateljskom izazovu potrebno se prijaviti osobno u knjižnicu ili putem e-pošte na e-adresu citateljski.izazov@gmail.com.

U knjižnici se posuđuje jedna knjiga za svaki izazov. Po izvršenju izazova, potrebno je fotografirati naslovnicu te napisati kratak osvrt na knjigu i izazov. Sve zajedno šalje se e-poštom na adresu citateljski.izazov@gmail.com.

Od svih sudionika koji će ispuniti Izazov, izvući će se glavni dobitnik u travnju 2021. godine.

-Za svaki izazov sudionici samostalno odabiru knjige koje će čitati. Preporuke knjiga za čitanje mogu se dobiti e-poštom na zahtjev, a za savjet je moguće zatražiti i pomoć knjižničara ili knjižničarke. Također, u Knjižnici će tijekom cijele godine biti izložene knjige koje odgovaraju kriterijima izazova. Ako sudionici požele pročitati neku knjigu, a s istom Knjižnica ne raspolaže, mogu to reći knjižničarki ili knjižničaru koji će je nabaviti. – poručuju iz gradske knjižnice.