Gradska knjižnica pokušava knjigu “dovesti” u domove svojih korisnika

Gradska knjižnica pokušava knjigu “dovesti” u domove svojih korisnika

Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ zbog pandemije korona virusa zatvorena je već gotovo mjesec dana. Budući da korisnici ne mogu osobno doći u knjižnicu posuđivati svoje omiljene knjige knjižničari su im ponudili nekoliko elektroničkih rješenja.

Omogućili pristup knjižnoj građi u elektroničkom formatu

Kako bi korisnicima olakšali pristup sadržajima na svojom mrežnoj stranici objavili su pregled usluga koje se mogu koristiti te poveznicu na elektronički građu i korisne izvore.

Neki programi za najmlađe korisnike dostupni online

Djelatnici knjižnice u skladu s tehničkim mogućnostima, trude se knjigu dovesti u domove svojih najmlađih korisnika. Naime, započeli su s video snimanjem čitanja priča koje se inače održavalo u prostoru knjižnice. Prva priča koja je pročitana, snimljena i objavljena na Facebook stranici i Youtube kanalu gradske knjižnica bila je „Pe Pita o nebu“ autorice Silvije Šesto.

– Moramo poštivati autorska prava, dakle za svaku priču koju želimo emitirati na ovakav način moramo dobiti dozvolu autora. To su otegotne okolnosti , ali nastojat ćemo i dalje na ovaj način održavati odnos s našim najmlađim korisnicima. – poručuje ravnatelj gradske knjižnice Stjepan Stjepić.

Uz to krenuli su i s emitiranje Pričaonice na njemačkom jeziku koju vodi teta Susanne. Pričaonica će se održavati idućih mjesec dana i to dva puta na tjedan za dvije grupe. Jedna za početnike, a druga za naprednije sudionike. Prvu lekciju za početnike možete pogledati OVDJE.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content