);
Gradska knjižnica Ludbreg uputila poziv za pomoć knjižnici u Petrinji

Gradska knjižnica Ludbreg uputila poziv za pomoć knjižnici u Petrinji

O razmjerima katastrofalnog potresa koji je najviše pogodio Sisačko-moslavačku županiju svjedočimo svakog dana. Velika šteta nastala je na brojnim kućama, gospodarskim objektima i zgradama. Među teško oštećenima našla se i Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja koja posjeduje 44 000 jedinica knjižne građe koju je nužno hitno izmjestiti u drugi prostor.

Ravnatelj petrinjske knjižnice stoga je uputio apel knjižnicama u Hrvatskoj za pomoć kod nabavke kontejnera u koje bi se knjižnična građa privremeno smjestila.

-Kontejneri bi se postavili na jedno parkiralište kraj same Knjižnice i u njima bi se što prije organizirao rad Knjižnice. Molimo sve koji su u mogućnosti, u ovim naročito teškim trenucima za Sisačko-moslavačku županiju i grad Petrinju, da pridonesu i pomognu u nabavci kontejnera kako bi onemogućili prekid čitateljske niti koja ljude povezuje s knjigom i čitanjem. Na taj način bismo barem donekle doprinijeli osobnom zadovoljstvu i boljitku ljudi u Petrinji, unatoč prirodnoj katastrofi koja ih je zadesila. – poručio je ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja Ante Mrgan.

Potrebno je najmanje pet kontejnera stoga ukoliko imate ili znate nekog tko je voljan pomoći Gradska knjižnica i čitaonica “Mladen Kerstner” poziva vas da se javite putem e-maila:  info@knjiznica-ludbreg.hr ili na kontakt broj 099 536 1945.

Pomoć možete ponuditi i izravno Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja putem kontakt broja 099 813 5558 ( ravnatelj Ante Mrgan).

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content