U povodu Dana planeta Zemlje Gradska knjižnica i čitaonica ‘Mladen Kerstner’ pripremila je izložbu fotografija Branka Težaka pod nazivom ‘Čovjek i priroda’.

Branko Težak se fotografijom počeo baviti u šestom razredu osnovne škole, a izlaže od 1978. godine. Od tada je sudjelovao na više od tristo izložbi od čega na više od sto u inozemstvu. Nagrađivan je 90 puta od toga 16 puta u inozemstvu.

Sudjelovao je na izložbama fotografije na svim kontinentima i na Novom Zelandu. Najvažnije nagrade dobio je u Varaždinu, Trakošćanu, Essexu, Sarajevu, Čakovcu, Svetozarevu, San Antoniju, Seoul, Buenos Airesu, Vinkovcima (Grand prix), Kragujevcu (najbolja fotografija Balkana), Zagrebu i dr.

Održao je deset samostalnih izložbi u zemlji i tri u inozemstvu. Radio je i radi za više novina i časopisa te za foto agenciju. Zvanje  kandidata majstora fotografije (KMF FSJ) dodijeljeno mu je 1983. godine, zvanje AFIAP Međunarodne federacije fotografskih umjetnosti 1993., a 1995. primljen je u Hrvatsku udrugu likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti.

Fotografijom se profesionalno bavi od 1983. godine. Godine 2010. izdao je knjigu fotografija pod naslovom “Fotografija” u kojoj je predstavio osamdeset crno-bijelih fotografija. Za izniman doprinos ivanečkoj fotografskoj tradiciji i pronošenja imena Ivanca diljem svijeta, godine 2009. nagrađen je Plaketom grada Ivanca.

Kratki program otvorenje održat će se danas u 18 sati ispred knjižnice.