Grade se gradski bazeni, atletski stadion, košarkaško igralište, multifunkcionalno sportsko igralište…

Grade se gradski bazeni, atletski stadion, košarkaško igralište, multifunkcionalno sportsko igralište…

Ulaganjem u sportsku infrastrukturu Grad Ludbreg omogućuje sportašima i rekreativcima, ali prije svega mladim generacijama bavljenje različitim vrstama sportova i korištenje kvalitetnih sportskih terena.

-Ludbreg u ovom okruženju pruža najviše mogućnosti za bavljenje različitim vrstama sportova. Želja nam je da gradnjom gradskih bazena omogućimo i bavljenje sportom na vodi – vaterpolom, plivanjem ili nekim drugim sadržajem. Isto tako, gradnjom atletske staze vrijedne 1,2 milijuna kuna, a koju gradimo u suradnji s resornim ministarstvom, proširit ćemo sportsku ponudu i za rekreativce i za mlade ljude. Time ćemo proširiti sve opcije koje grad treba nuditi svojim sugrađanima – kaže gradonačelnik Dubravko Bilić.

Intenzivno se radi na prvoj fazi atletskog stadiona. U tijeku su radovi izgradnje 300 metara atletske staze koja omogućuje natjecanje svih uzrasta do starijih juniorskih uzrasta.

– S jedne strane otvaramo tu mogućnost, a s druge strane omogućujemo i Srednjoj školi da možda na tim sportskim terenima mogu imati i tjelesni s obzirom da se tamo završava i košarkaško igralište zatvorenog tipa za koje je Grad Ludbreg izdvojio 400-tinjak tisuća kuna, a očekujemo i gradnju teniskih terena. Čekamo i još jedan projekt koji bi upotpunio cijelu tu priču na Sportskom parku Podravine, a to je gradnja umjetne trave na igralištu pokraj stadiona Podravine čime bismo dodatno omogućili ne samo treniranje našim sportašima, nego u zimskim mjesecima i dolazak sportskih klubova izvan Ludbrega koji bi mogli na toj umjetnoj travi trenirati, ali i odrađivati službene utakmice – pojašnjava gradonačelnik.

Istovremeno je završeno uređenje rukometnog i malonogometnog igrališta kod osnovne škole.

-Riječ je o projektu kojeg radimo zajedno s Varaždinskom županijom i vrijedan je pola milijuna kuna. Ove godine smo obnovili i košarkaško igralište kod škole, odbojkaško igralište za odbojku na pijesku u Ludbregu i Kućanu i time otvorili dodatne opcije za sve koji se žele baviti sportom. Ono što je trenutačno najveći problem su sve skuplja natjecanja u kojima se nalaze naši sportski klubovi, bez obzira na rang natjecanja. To je ono što najviše muči sve klubove – kaže gradonačelnik i dodaje kako Grad može i želi osigurati sportske objekte i da novci koje Grad osigurava u proračunu za funkcioniranje klubova mogu biti dostatni za održavanje aktivnosti koje su prije svega usmjerene na masovno bavljenje sportom, na privlačenje mladih generacija da se bave sportom, da kroz sport stječu radne navike, da kroz sport uče pobjeđivati, ali i gubiti, da uče čekati svoju priliku i potom je iskoristiti.

– Sve su to životne lekcije koje su jako važne za normalno funkcioniranje i u svijetu biznisa i u svakodnevnom životu. Ove godine smo također napravili multifunkcionalno sportsko igralište u Hrastovskom koje ima košarkaško, odbojkaško i malonogometno igralište te malo vježbalište za gimnastiku. Druge godine takvo isto igralište planiramo napraviti na području Bolfana kako bismo i tu poboljšali sportsku infrastrukturu i omogućili mladima bavljenje rekreativnim sportom na jedan siguran i suvremen način. Ono što ne smijemo zaboraviti je da Grad snosi troškove, dakle svi naši klubovi imaju pravo na besplatno korištenje sportskih objekata i na taj način pomažemo da sport bude jedan od važnih elemenata u odgoju i razvoju mladih, ali i da bude prostor na kojem se oni koji su nešto malo stariji mogu amaterski baviti sportom, sudjelovati u natjecanjima, ali i rekreativno održavati kondiciju. Sportski način života je sve više ugrožen suvremenim načinom života stoga ga konstantno treba promovirati. Nadam se da ćemo ulaganje u sportsku infrastrukturu nastaviti i sljedeće godine s obzirom da nas čeka druga faza atletske staze i vanjsko nogometno igralište te ulaganje u sportski park u Bolfanu. Prijavili smo i projekt sportske dvorane u Selniku za borilačke sportove, čekamo rezultate pa ćemo vidjeti kako će i ta priča završiti – zaključuje gradonačelnik.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content