);
Grad Ludbreg započeo postupak podnošenja prijava šteta od prirodne nepogode – mraza

Grad Ludbreg započeo postupak podnošenja prijava šteta od prirodne nepogode – mraza

Iz Grada Ludbrega javljaju kako je započeo postupak podnošenja prijava šteta od prirodne nepogode – mraza.

Župan Varaždinske županije jučer 21. travnja, donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode zbog mraza za četiri grada: Lepoglava, Varaždinske Toplice, Ludbreg i Novi Marof te 14 općina: Bednja, Beretinec, Breznica, Breznički Hum, Donja Voća, Martijanec, Gornji Kneginec, Mali Bukovec, Maruševec, Sveti Đurđ, Sveti Ilija, Vidovec, Vinica i Visoko.

Prirodna nepogoda proglašena je zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih mrazom i niskim temperaturama koje su nanijele velike materijalne štete na poljoprivredi u trajnim nasadima, vinogradima te na pojedinim povrtlarskim i ratarskim kulturama u periodu od 7. do 15. travnja 2021. godine.

U navedenom razdoblju zabilježene su temperature od -8 do -2 ℃. Znatne štete su u voćnjacima s obzirom da su pred cvatnju ili u samoj cvatnji, kada su i najosjetljivije na mraz. Najveće štete vidljive su na breskvama, trešnjama, kruškama, jabukama, šljivama, višnjama, marelicama, jagodama, malinama, kupinama i orasima. Isto tako, na pojedinim vinogradima su oštećene ranije sorte vinove loze te vinogradi u nižim predjelima.

Fizičke i pravne osobe s prebivalištem na području Grada Ludbrega, a koje su uslijed vremenskih nepogoda uzrokovanih mrazom i niskim temperaturama pretrpjele štetu na poljoprivredi i to trajnim nasadima, vinogradima, te na pojedinim povrtlarskim i ratarskim kulturama u periodu od 7. do 15.04.2021. godine, mogu nastale štete prijaviti Gradskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Grada Ludbrega najkasnije do 29. travnja 2021. godine.

Štete se prijavljuju na propisanom Obrascu PN koji se može preuzeti osobno u prostorijama Grada Ludbrega ili na službenom portalu http://www.ludbreg.hr, a popunjene prijave mogu se dostaviti na e-mail:mirjana.balazinec@ludbreg.hr ili predati osobno u prostorijama Grada Ludbrega, Trg Svetog Trojstva 14 svakog radnog dana u vremenu od 07.00-15.00 sati.

 

 

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content