Prve listopadske subote na glavnome ludbreškom trgu održana je završnica dječjeg tjedna. Grad Ludbreg već drugu godinu organizira akciju ‘Grad Ludbreg – prijatelj djece’. U okviru te akcije održan je Dječji tjedan počevši od ponedjeljka 2. listopada kada je obilježen Međunarodni dan djeteta. Kroz tjedan je izvedeno niz aktivnosti u kojima su sudjelovala djeca dječjih vrtića, OŠ Ludbreg, štićenici ‘Kuće Sunca’ i članovi udruga koje okupljaju i odgajaju djecu kao što je KUD Anka Ošpuh Ludbreg.

     -U aktivnostima Dječjeg tjedna svoj doprinos dali su i zaposlenici Gradske knjižnice i čitaonice, službenici Policijske postaje Ludbreg, članice udruge Žene iz Centra svijeta, Centar za socijalni skrb, dječja pedijatrica Prepolec i mnogi drugi. Sve aktivnosti organizirane su prema smjernicama Saveza Društva ‘Naša djeca’ Hrvatske koji broji 95 Društava iz cijele Hrvatske. – rekla je Irena Kučina, koordinatorica Akcije.

     Medijski pokrovitelj Dječjeg tjedna bio je Radio Ludbreg. Na završnici u subotu dečki s Radija puštali su glazbu za djecu na Trgu te bili tehnička podrška izvođačima. Pokretno kazalište Šareni svijet iz Zagreba održalo je zanimljivu dječju predstavu, mlađe dječje skupine KUD-a Anka Ošpuh imale su plesne nastupe, a plesali su i članovi folklorne skupine ‘Ludbreškog Sunca’. Djeca su mogla skakati na balonskim skakaonicama koje je besplatno postavila tvrtka Movie Corn iz Koprivnice te se igrati na Twisteru. Sve aktivnosti koje su se odvijale u okviru Dječjeg tjedna kao i na završnici u subotu za djecu su bile besplatne. Sve odlično posjećene aktivnosti odvijale su se pod motom ‘Ljubav djeci prije svega’.

     -Lijepo nam je ovdje na trgu i šteta je što ovakvih događanja za djecu nema više kroz godinu. Starija kćer Mia će uskoro nastupiti jer pleše u plesnoj skupini Anđeli. Poslije idemo kupiti kolače kako bi podržali mlađu skupinu ritmičarki koja ide ovaj mjesec po prvi put na svjetsko natjecanje u Rim. – rekla je Ivana Pačko Horvat, učiteljica fizike.

     Dječji tjedan obilježile su prigodnim aktivnostima i sve osnovne škole koje djeluju na ludbreškom području. Izvedene aktivnosti dijelovi su školskih preventivnih programa i promoviraju različitosti, nenasilje i toleranciju među djecom.