Grad Ludbreg ponudit će dodatak na plaću pedijatru koji se zaposli u Pedijatrijskoj ordinaciji u Ludbreg

Grad Ludbreg ponudit će dodatak na plaću pedijatru koji se zaposli u Pedijatrijskoj ordinaciji u Ludbreg

Pedijatrijska ordinacija u Ludbregu već je dvije godine bez stalnog liječnika. Na inicijativu građana, mladih roditelja u Gradu Ludbregu održan je sastanak upravo na temu pronalaženja načina rješavanja aktualne situacije, ali i općenite problematike u Domu zdravlja u Ludbregu kojim upravlja Varaždinska županija.

– Grad Ludbreg kupio je uređaj-analizator C-reaktivnog proteina i trakice kako bi pedijatri mogli utvrditi prisutnost bakterija u krvi i u poslijepodnevnoj smjeni kada laboratorij ne radi. Založili smo se i za rješavanje problema s vodom koja nije bila odgovarajuće kvalitete, ugradnju dizala, iniciramo sastanke, nudimo pomoć i u kupovini ginekološkog aparata – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Liječnici pedijatri dolaze u Ludbreg iz Čakovca i radi se zaista o kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti jer je svaki liječnik specijalista određenog područja. Pritužbe nisu na kvalitetu liječenja već na premali broj sati koje pedijatar radi, a osim bolesne djece, treba obraditi i redovite sistematske preglede kada se ne smiju miješati zdrava i bolesna djeca.

– Iako trenutno rješenje pedijatrijske ambulante nije loše, ono nažalost ne funkcionira, a Varaždinska županija zasad nije pronašla pedijatra koji bi preuzeo stalnu službu. U četiri sata koliko trenutno ovdje borave pedijatri, nažalost premalo je vremena za pružanje adekvatne skrbi koja osim one liječničke uključuje i pomoć savjetom i samu potporu mladim roditeljima. Prijedlog roditelja je da Grad Ludbreg ponudi dodatak na plaću od 100 tisuća kuna godišnje kako bismo to mjesto učinili atraktivnijim kako bi djeca iz Ludbrega, ali i okolnih općina imala kvalitetnu skrb što smo mi u stanju podržati i na taj način olakšati županiji u pronalasku pedijatra – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content