Ludbreški izviđači u veljači su održali redovnu izvještajnu i programsku skupštinu. Prihvaćeni su izvještaji o radu i financijskom poslovanju u prošlog godini i planovi rada i financiranja izviđača u ovoj godini. Istaknuto je da broj članova raste pa je u ludbreškom odredu sada četrdeset izviđačica i izviđača. Za novog načelnika Odreda izviđača Ludbreg izabran je Boris Daraboš iz Ludbrega, a članovi skupštine informirali su se i o priznavanju stupnjeva znanja, unapređenjima i imenovanjima voditelja.

Samo nekoliko dana kasnije, točnije 22. veljače šezdesetak pripadnika Odreda izviđača Ludbreg, roditelja i prijatelja izviđača svečano je obilježilo Dan osnivača skautskog pokreta Roberta Baden Powella, najbrojnije i najljepše organizacije mladih u svijetu s 50 milijuna pripadnika.

Izviđačka večer bila je i prigoda da se pohvale novoupisani izviđači, a posebno: Kora Ratkajec Pošta i Dominik Šiljević, a najbolja mlada izviđačica je Hana Katalenić. Nešto starijim izviđačima dodijeljeni su postignuti stupnjevi znanja za posljednje dvije godine aktivnosti.

Načelnik odreda izviđača Boris Daraboš zatim je unaprijedio i imenovao voditelje izviđačkih skupina: Patricia Novak unaprijeđena je za izviđačicu-kadetkinju, Enea Požgaj i Lukas Vađunec za izviđačke predvodnike, Vinko Bohnec, Luka Murić i Dorian Vuk za izviđačke vodnike, a Anja Daraboš i Petra Struški nakon više od deset godina rada u odredu i vođenja mlađih izviđača za izviđačke instruktorice.

Obzirom da je 1. veljače ove godine u prostorijama Saveza izviđača Hrvatske, potpisan sporazum o dugoročnoj suradnji između Saveza izviđača Hrvatske (SIH) i Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), a temelj suradnje odnosit će se na zajednički rad na zaštiti prirode i okoliša te na unaprjeđenju sigurnosti, te je dogovorena i suradnja na budućim zajedničkim projektima i edukacijama upravo su gorski spašavatelji bili gosti Večeri izviđača.

-Gorski spašavatelji su dobrovoljci koji u svako doba dana i noći dežuraju i po pozivu brzo i stručno kreću u spašavanje ljudskih života, zdravlja i imovine. Oni su naši heroji u miru i ponos Hrvatske, a na Izviđačkoj večeri posebni gosti bili su gorski spašavatelji iz HGSS stanice Varaždin koji su prezentirati temu: „Preventiva, mjere sigurnosti i spašavanje u planinama“ i pokazali puno opreme spašavatelja. Izviđači i roditelji aktivno su i s velikom pažnjom pratili izlaganje i demonstraciju opreme pa je predavač Alan Rinkovec najaktivnije nagradio sitnim poklonima – dijelovima opreme gorskih spašavatelja. Izviđačima je ovo bila zaista večer za pamćenje i raduju se budućim susretima i suradnji s članovima HGSS-a – rekao je Mladen Struški, predsjednik Odreda izviđača Ludbreg.