);
Gornji grad ponovno aktivan

Gornji grad ponovno aktivan

‘Društvo za šport i rekreaciju Gornji grad’ Vinogradi Ludbreški godinama je bilo aktivno pod ovim imenom, a zatim je formalno prestalo s radom. Međutim, dvije godine radilo je kao neformalna udruga i unatoč tome organiziralo kestenijade i gljivarijade. Prošle godine, zbog poznate epidemiološke situacije, ove su dvije manifestacije održane istovremeno, ali pod novim imenom udruge.

-Točno prije godinu dana, u veljači prošle godine, smo ponovno registrirani, ali sada pod novim imenom ‘Udruga za šport i rekreaciju Gornji grad’. Poslije gljivarijade i kestenijade koja je prošle godine održana po 17. put planirali smo, uoči Božića, nastaviti još jednu svoju lijepu tradiciju. Odjeveni u Djedove Mrazove, uz pomoć sponzora, planirali smo napuniti kamion prigodnim darovima i razveseliti djecu svih naših članova. No, zbog poznate epidemiološke situacije to nismo bili u mogućnosti realizirati, ali se nadam da ćemo nakratko prekinutu tradiciju nastaviti ove godine – rekao je Željko Zember, predsjednik Udruge za šport i rekreaciju Gornji grad.

-U našoj udruzi aktivno djeluje 50 članova iz Vinograda Ludbreških, grada Ludbrega i okolnih naselja. Posljednjih mjeseci priključilo nam se 15 novih članova koji će zasigurno za sebe pronaći dovoljno sadržaja i aktivnosti kako bi zadovoljili svoje interese. Imamo u planu osnovati malonogometni klub pa nastojimo iznaći sredstva kako bi izgradili travnato malonogometno igralište veličine 27×17 metara na platou kraj društvenog doma. Uz igralište uredili bi i popratne sadržaje kao što je viseća kuglana i barem jedan koš za košarku – nastavio je Željko.

Udruga Gornji grad Vinogradi Ludbreški poznata je i po organizaciji Uskrsnog krijesa.

-Prošle godine Uskrsnog krijesa u Gornjem gradu, također, nije bilo, ali se nadamo da ćemo ga moći organizirati ove godine. Osim toga rado ćemo se odazvati i na mnoge druge pozive Grada Ludbrega i Turističke zajednice Grada Ludbrega kako bi pomogli u realizaciji njihovih projekata. Inače, ideja je da se društveni dom otvori za korištenje i našim mladima koji su vjerujem dovoljno odgovorni da na pravilan način koriste društvene prostorije za svoje aktivnosti, druženja, igranje stolnog tenisa, stolnog nogometa i sl. – pojasnio je Željko.

U ljetnim mjesecima Udruga planira organizirati ‘Goričku olimpijadu’ što je posve novi projekt.

-Organizirat ćemo društvene igre kao što su povlačenje užeta, trčanje u vrećama, skok u dalj, bacanje potkove u cilj, bacanje kamena s ramena, nošenje korpe na glavi i sl. Održat ćemo i edukativna predavanja kao npr. predavanje o zdravoj prehrani, a pripremit ćemo i gastro ponudu za posjetitelje – rekla je Vlatka Kiš, tajnica Udruge.

Blagajnik Udruge za šport i rekreaciju Gornji grad naš je kolega novinar i bivši voditelj na radio Ludbregu Josip Joža Loparić. Joža je uvijek drugima postavljao pitanja, a sad smo mi njemu postavili pitanje kako će Udruga financirati Goričku olimpijadu?

-Javili smo se na natječaj koji je raspisala Varaždinska županija pa se nadam da ćemo dobiti potrebna sredstva za organizaciju olimpijade. Koristim ovu prigodu i želim se zahvaliti Vijeću mjesnog odbora Vinogradi Ludbreški na čijem je čelu Katarina Zadravec i Gradu Ludbregu koji već niz godina pomažu rad naše udruge te pohvaliti uspješnu suradnju s drugim udrugama: ‘Narcisama, Črnim mačkom, Kanarincem i Vuzmekom’. Također, zahvala i svim pojedincima koji su na bilo koji način podržali rad naše udruge – rekao je Josip Joža Loparić.

Vodeći ljudi Udruge pozivaju sve simpatizere da se učlane i uključe u rad. Godišnja članarina iznosi simboličnih 30 kuna.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content