);
GDCK Ludbreg: 138 paketa maski i dezinfekcijskih sredstva za starije osobe slabijeg imovinskog statusa

GDCK Ludbreg: 138 paketa maski i dezinfekcijskih sredstva za starije osobe slabijeg imovinskog statusa

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je program „Čuvajmo ih“ kojim će za 23.000 starijih osoba slabijeg imovinskog stanja, osigurati zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva, a sve s ciljem smanjenja rizika zaraze koronavirusom.

– Situacija u kojoj živimo teško pada svima, a posebno našim starijim sugrađanima. Mi im pomažemo već mjesecima, ulazimo u njihove domove i svjesni smo da svi zajedno moramo paziti na njih i omogućiti im kvalitetnu zaštitu. Naši bake i djedovi nerijetko razgovore završe pozdravom „čuvaj se”, a sada je na nama red da im kao društvo pružimo podršku i sačuvamo ih, koliko je to moguće, te im pošaljemo poruku kako su važni članovi naše zajednice koji obiluju mudrošću i životnim iskustvom od kojeg možemo učiti. – istaknuo je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Iz Nacionalnog logističkog centra Hrvatskog Crvenog križa prema županijskim društvima Crvenoga križa krenula je distribucija osobne zaštitne opreme koja će tijekom studenoga i prosinca biti podijeljena korisnicima starijima od 65 godina.

Pakete opremljene zaštitnim maskama i dezinficijensom dijelit će društva Crvenog križa diljem Republike Hrvatske, a podjelu ili preuzimanje paketa dogovarat će pojedinačno s korisnicima.

Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg tako će tijekom ovog i idućeg mjeseca podijeliti 138 paketa maski i dezinfekcijskih sredstava starijim osobama slabijeg imovinskog statusa.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content