);
Gađanje na glinene golubove

Gađanje na glinene golubove

Lovci Lovačkog društva Srnjak Ludbreg i ove su godine održali svoje tradicionalno natjecanje u gađanju glinenih golubova. Trodnevno natjecanje zapravo je dvodnevno jer u petak je trening, u subotu je natjecanje od 15 sati, a cjelodnevni ‘finale’ je u nedjelju. Prijavljeni pojedinci i ekipe natjecali su se u disciplini trap, ‘desetkama’ za koje se posebno vrše uplate, baš kao i u tzv. ‘fair playu’ jer upravo u ovom natjecanju nagrada je najvrjednija. Osim toga gađalo se i u maketu ‘trčećeg zeca’ te u kružnu metu zračnom puškom.

-Iako su vladale velike vrućine posjetitelji su mogli pronaći hladovinu ispod terase ili u šumarku kraj lovačkog doma. Po dobrom starom običaju najbolji strijelci i ekipe nagrađeni su vrijednim nagradama i peharima, a osigurane su i vrijedne nagrade na našoj tomboli. Ove godine imamo i posebno iznenađenje jer će naša ekipa dobiti posebnu počast za najbolju ekipu strijelaca u Varaždinskoj županiji. U nedjelju u predvečerje pripremamo im mini vatromet i feštu posebno za njih, ali i za sve posjetitelje – rekao je Alen Stanko, tajnik LD Srnjak.

Prije nego li službeno dobiju pehar, nakon što završi svih 29 kola, predsjednik LD Srnjak Antun Novota iznenadio je županijske prvake velikom tortom.

-Unatrag dvije godine strijelci LD Srnjak bili su treći, a sada smo prvo mjesto osigurali dva kola prije završetka. Ukupno je u natjecanju sudjelovalo 29 lovačkih društava, a mi imamo nedostižnih 70 bodova. Kod nas u Ludbregu i u zadnjem kolu u Bartolovcu za drugo mjesto borit će se LD Patka Sveti Đurđ koja trenutno ima 51 i LD Prepelica Mali Bukovec sa 49 bodova. Zamjetno je da su sve tri ekipe s ludbreškog područja, a odlični rezultati posljedica su dobrog rada i redovitih treninga – rekao je Josip Horvat voditelj strijelaca LD Srnjak Ludbreg.

Tijekom 29 ‘pucanih’ kola gdje je svako lovačko društvo jednom domaćin ludbreški strijelci koristili su 13 natjecatelja. Na samom natjecanju u lovačkom trapu sudjeluje šest strijelaca, a saznali smo da su za nijansu bolji od ostalih bili Tomislav Horvat, Slavko Klekar i Anđelko Botak.

Na kraju spomenimo da je uigrana lovačka ekipa kuhara pod vodstvom Đure Margića i Darka Dimitrijevića-Daca i ove godine pripremala janjetinu i odojke na ražnju, srneći paprikaš, kotlete i kobasice od miješanog mesa veprovine i svinjetine.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content