Četvrtog svibnja je Florijanovo, a to znači da će DVD Slokovec svečano obilježiti taj dan u svome naselju. Običaj je da se u kasnim poslijepodnevnim satima kod Društvenog doma formira povorka dobrovoljnih vatrogasnih društava i da se onda krene uz koračnicu mužikaša do mjesne crkvice. Tamo se ranije održavala sveta misa no kako je crkvica svetog Florijana na samom raskrižju, zbog sigurnosti, misno slavlje održano je ispred Društvenog doma po povratku vatrogasaca. Vatrogasnim ešalonom zapovijedao je Jurica Havaić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Ludbrega.

-U ešalonu je bilo oko 80 vatrogasaca iz šest vatrogasnih društava i to: DVD Ludbreg, DVD Sigetec Ludbreški, DVD Selnik, DVD Hrastovsko, DVD Kučan Ludbreški i DVD Slokovec. Poslije mise za vatrogasce i naše mještane imamo zajedničku večeru i druženje – rekao je Josip Grabrovec, predsjednik DVD-a Slokovec.

Tijekom mise župni vikar Petar Krašek naglasio je da je sveti Florijan bio mučenik koji je smaknut jer je htio spasiti četrdesetak odbačenih vjernika.

-Iako po zanimanju vojnik, Sveti Florijan zalagao se za kršćane i štitio ih od progona rimskog cara Dioklecijana. Tako je u Austriji 304. godine pokušao osloboditi 40 kršćana i zbog toga bio mučen i bačen, s kamenom oko vrata, u rijeku Enns. Zato hvala vatrogascima za sve ono što činite za Boga i svakog mještanina svoga. Ovaj svetac je štitio ljude od vatrene i vodene stihije pa su ga mnogi vatrogasci uzeli za svoga zaštitnika – rekao je vikar Krašek.

Na kraju spomenimo da Dobrovoljno vatrogasno društvo Slokovec djeluje već 153 godina, a broji oko 40 članova. Predsjednik DVD-a Slokovec je Josip Grabrovec, zapovjednik vatrogascima je Jurica Horvat, a tajnik Goran Grabrovec.