);
Flora Centrum Mundi počinje u petak 5. svibnja

Flora Centrum Mundi počinje u petak 5. svibnja

21. Međunarodna izložba i sajam cvijeća FLORA CENTRUM MUNDI ove godine održava se od 5. do 7. svibnja. Tim povodom u Gradu Ludbregu održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program ovogodišnje menifestacije.
Ova tradicionalna manifestacija okuplja velik broj posjetitelja, ali i izlagača, vrtlara i cvjećara koji putem izložbe i sajma predstavljaju svoje proizvode tržištu.

– Ove godine imamo preko 125 izlagača, što je tridesetak izlagača više nego lani. Također, prošla godina je bila rekordna po broju posjetitelja kojih je bilo preko 37 tisuća u tri dana, a ove godine očekujemo ih još više – rekao je gradonačelnik Bilić.

-Očekuje nas mnoštvo šarenog cvijeća i drugih proizvoda naših vrijednih cvjećara iz cijeloga ludbreškog kraja. Za ovu godinu imamo prijavljeno 125 izlagača, što je tridesetak više nego prošle godine. Manifestacija je to koja je i među najvećima po broju posjetitelja pa smo ih tako prošle godine zabilježili preko 37 tisuća. Ludbreg je turistički vrlo aktivan. Našu predsezonu započeli smo proslavom Dana Grada, nakon toga je uslijedila proslava Ludberginog rođendana. Nedavno je Ludbreg bio i dio utrke Tour of Croatia. Ne želimo da nam turizam bude nešto usputno, već važna gospodarska grana. – kazao je Bilić.

Ove godine u sklopu Sajma cijeća – Flora Centrum Mundi, pripremaju se i pojedine novosti. Prije svega uvest će se male promjene u izgledu trga koji će biti popunjen pagodama tako da cvjećari svoje cvijeće izlože još preglednije. Trg će i dalje biti otvoren za različite programe.

Andreja Horvat, direktorica Turističke zajednice istaknula je kako glavnina sajma biti održana na Trgu Sv. Trojstva, ali da se kao i prošle godine sajam širi na park dvorca Batthyany i sam dvorac. Također, ove godine će se zatvoriti za promet cesta između Trga i dvorca kako bi bio olakšan protok posjetitelja i izlagača.

– Posebno nas raduje prilika da dvorac otvori svoja vrata i postane pristupačno mjesto svim posjetiteljima. U atriju imamo izložbu bonsai-a, u kapelici Sv. Križa u dvorcu je izložba hortenzija vrtlarije Vijenac, a u izložbenom prostoru dvorca ponovno će biti izložba čajeva, začinskog i aromatičnog bilja. Ove god smo odlučili otvoriti i mali ugostiteljski kutak, Batthyany caffe za koji se nadamo da će se lijepo uklopiti u dvorac i okoliš – rekla je Andreja Horvat.

Od zabavnih sadržaja treba spomenuti koncert Dražena Zečića u subotu u večernjim satima kao i hrvački turnir, koji se također održava u subotu. Subota je inače rezervirana i za najmlađe pa će tako u jutarnjem dijelu biti održan poznati Dječji cvjetni korzo, a radionice za djecu nastavit će se tijekom cijelog dana. Nezaobilazan sadržaj je i promenadni koncert Puhačkog orkestra iz Tržiča uz domaćine, Puhački orkestar grada Ludbrega. U nedjelju će se kao i prošle godine predstaviti old-timer klub, zatim Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub Ludbreg, a koncert će održati Nenad Kumrić Charlie.

Službeno otvorenje sajma će biti u petak, 5. svibnja, u 17 sati na Trgu Sv. Trojstva.

PROGRAM

Petak, 05. svibnja 2017.
16,00 sati – predstavljanje Vision One aplikacije – mala dvorana CZKI
17,00 sati – otvorenje 21. sajma cvijeća „Flora Centrum Mundi 2017“ uz nastup KUD-a „Anka Ošpuh“ Ludbreg – Trg Sv. Trojstva

Cijelog dana
– Izložba bonsai-a – atrij dvorca Batthyany
– Izložba čajeva, začinskog i aromatičnog bilja – dvorac Batthyany
– Batthyany caffe
– izložba hortenzija vrtlarije „Vijenac“ d.o.o. – kapelica Sv. Križa dvorca Batthyany

Subota, 06. svibnja 2017.
10,00 sati – Dječji cvjetni korzo ludbreških dječjih vrtića i udruga – Trg Sv. Trojstva
16,00 sati – dječji kutak u parku dvorca Batthyany uz igraonice i cvjetnu likovnu radionicu Likovnog udruženja Ludbreg
16,30 sati – promenadni koncert Puhačkih orkestara gradova Tržiča i Ludbrega – Trg Sv. Trojstva
18,00 sati – međunarodni hrvački turnir “Centrum Mundi” – završne borbe i podjela medalja – Trg Sv. Trojstva
21,00 sat – koncert Dražena Zečića – šator ispred Centra za kulturu i informiranje Ludbreg

Cijelog dana
– Izložba bonsai-a – atrij dvorca Batthyany
– Izložba čajeva, začinskog i aromatičnog bilja – dvorac Batthyany
– Batthyany caffe
– Izložba hortenzija vrtlarije “Vijenac” d.o.o. – kapelica Sv. Križa dvorca Batthyany

Nedjelja, 07. svibnja 2017.
10,00 sati – izložba old timera „Old timer kluba Međimurje“ – ulica ispred dvorca Batthyany
15,00 sati – koncert Nenad Kumrić Charlie – Trg Sv. Trojstva
16,00 sati – nastup Ludbreških mažoretkinja i Twirling kluba Ludbreg – Trg Sv. Trojstva

Cijelog dana
– Izložba bonsai-a – atrij dvorca Batthyany
– Izložba čajeva, začinskog i aromatičnog bilja – dvorac Batthyany
– Batthyany caffe
– izložba hortenzija vrtlarije „Vijenac“ d.o.o. – kapelica Sv. Križa dvorca Batthyany

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content