U sklopu manifestacije Flora Centrum Mundi, u parku dvorca Batthyany otvoren je dječji kutak. Mališani su imali priliku sudjelovati u likovnoj radionici sa cvjetnom tematikom koju su vodili članovi Likovnog udruženja Ludbreg.

-Ove godine, po prvi puta smo sudjelovali na Sajmu cvijeća i to zahvaljujući inicijativi Turističke zajednice grada Ludbrega. Smatrali su kako djeci treba posvetit malo više pažnje. – kaže predsjednica Likovnog udruženja Ludbreg, Elvira Štabi -Vidović.

Na radionici, koja je započela u 16 sati, prisustvovala su djeca školske i predškolske dobi kojima su u pomoć priskočili roditelji, bake, djedovi i teta. Nastalo je pregršt zanimljivih likovnih radova, a stvaralo se raznim tehnikama; akrilne boje, tempere, flomasteri, pastele, kreda. Pribor za rad osiguralo je Likovno udruženje i Turistička zajednica.

Mali kreativci svoje su radove mogli ponijeti kućama.

-Zahvaljujući ovakvim radionicama djeca nauče kako da se umjetnički izraze, odnosno na koji način da prenesu na papir ono što su vidjeli. Primjerice ako žele naslikati ružu, moraju je malo bolje proučiti, što ih samim time uči zapažanju detalja. S druge strane to im je lijepa uspomena na ono u čemu su na neki način sudjelovali, u ovom slučaju to je Sajam cvijeća. – objašnjava Elvira.

Oni koji su se pak umorili od slikanja, mogli su se opustiti u igraonici koja je također otvorena u parku dvorca.