Kako godine brzo prolaze! Na ranču Koscovih u Hrastovskom konjičke igre održane su već deveti put. Vrijedni organizatori iz Udruge ‘Ludbreški konjari’ i ove su se godine potrudili da ovaj prvorazredni događaj međunarodnog karaktera ostane svima u dobrom sjećanju. Iako je sezona odlazaka na more, posjetitelja na Ranch&Resortu Hera u Hrastovskom je iz godine u godinu sve više i više. Organizaciju igara i ove godine potpomogao je Grad Ludbreg kao glavni pokrovitelj. Program konjičkih igara započeo je okupljanjem na ranču u Hrastovskom te svečanim mimohodom mjesnim ulicama.

-U mimohodu je sudjelovalo 50 jahača i 24 kočije. Ove godine povorka nije išla ulicama Ludbrega kao ranijih godina kako bi imali više vremena za provedbu igara. Imali smo sreću da nije bilo vruće kao prošle godine pa vjerujem da su svi mogli uživati. – rekla je Sanja Majetić, dopredsjednica udruge Ludbreški konjari.

– Novu atraktivnu stazu koja više nije ravna već ima uspone i strminu, koju smo napravili prošle godine, smo još malo poboljšali na nekim ključnim dijelovima. Konjari su se mogli natjecati u vožnji kočija, koje vuku toplokrvni i hladnokrvni konji, između čunjeva. Cure i dečki natjecali su se u jahanju konja između čunjeva u tzv. crossu, zatim je bilo natjecanje na timskoj stazi spretnosti te u preskakanju prepona. Za kraj konjičkih igara pripremili smo stazu za štafetu u kojoj su sudjelovale ekipe sastavljene od tri člana. Posjetitelji su se pak mogli osvježiti pod velikim šatorom, zabaviti uz grupu ‘Ritam noći’ te pogledati i druge popratne sadržaje vezane uz našu manifestaciju. – rekao je Mihael Balenta, vlasnik Ranch&Resorta Hera.

Za najmlađe pripremljene su jahaonica, vožnja kočijom i lunapark, a predstavile su se i udruge malih životinja iz Ludbrega i Varaždina. Za sve posjetitelje bilo je osigurano besplatno parkiralište. Ne treba naglašavati kako su igre i zabavni sadržaji izazvali veliki interes djece, ali i odraslih pa možemo reći da je mnoštvo posjetitelja provelo ugodno nedjeljno poslijepodne.

     Na ovogodišnje konjičke igre odazvao se velik broj konjara među kojima su i oni iz udruge ‘Konj, moj prijatelj’ iz Zelendvora, zatim Međimurski konjari, Potkalnički konjari, Udruga Varaždin-grad kočija, Udruga zagorskih uzgajivača konja iz Svetog Križa Začertja, Središnji savez udruga uzgajivača hrvatskog hadnokrvnjaka iz Krapine, Đurđevački graničari, Konjogojske udruge iz Vrbovca, Baranje i Širokog Polja, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak, konjari iz Jalžabeta te Konjeniški klub Nova vas pri Markovcih i Konjeniški klub Borl iz Slovenije. Najzadovoljniji su bili oni najbrži i najspretniji koji su kućama odnijeli pehare i medalje.