);
Home Events Radionica Radionica ‘Obogati se znanjem’
Grad Ludbreg

Organizator

Grad Ludbreg
Phone
042/420-200
Email
dubravko.bilic@ludbreg.hr
Website
https://ludbreg.hr/
Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak' Ludbreg

Mjesto

Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak' Ludbreg
Trg svetog Trojstva 19, 42230 Ludbreg
Website
http://www.czkidn.hr
Kategorija
loader-image
Ludbreg
Ludbreg
5:23 pm, srp 25, 2024
temperature icon 29°C
raštrkani oblaci
Humidity 38 %
Pressure 1012 mb
Wind 13 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 20 Km/h
Clouds Clouds: 44%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 5:27 am
Sunset Sunset: 8:32 pm

Datum

ožu 07 2024
Istekao!

Vrijeme

17:00 - 19:00

Radionica ‘Obogati se znanjem’

U sklopu projekta LORI u Ludbregu će se održati još jedna edukativna radionica namijenjena svima zainteresiranima.

Naime, 7. ožujka s početkom u 17 sati u dvorani CZKIDN na rasporedu je radionica pod nazivom ‘Obogati svoje znanje’ koju će održati nagrađivani profesor matematike i sveučilišni specijalist ekonomije Toni Milun.

Toni Milun je predavač na Visokom učilištu Algebra. Autor je projekata “Where maths is fun” za koji je snimio oko 2000 obrazovnih videa iz matematike i “S Milunom do milijuna” koji je namijenjen financijskoj edukaciji građana. Za svoj doprinos obrazovanju iz područja matematike dobio je nagradu Ponos Hrvatske, a iz područja financija priznanje Akademije Zagrebačke burze. Dva puta je nominiran za Večernjakovu ružu, a prošle godine je bio nominiran i za nagradu Grand PRix-a Hrvatske udruge za odnose s javnošću u kategoriji Komunikatora godine.

Zainteresiranoj publici u Ludbregu će odgovoriti na pitanja: Kako trošiti manje/pametnije? Kako zarađivati više? Kako uložiti razliku da ostvarimo što veći prinos, uz što manji rizik?

Prije 30 ili 40 godina građani su višak novca mogli ulagati uglavnom samo na jedan način – tako da ga oroče u banci. S druge strane ako im je trebao novac mogli su podići kredit, ali banke nisu rado davale kredite kao danas. U međuvremenu mnogo se toga promijenilo: ako želite uložiti svoj novac postoji mnoštvo načina kako to učiniti: ulaganjem u dionice, fondove ili ETF-ove, kriptovalute, nekretninske fondove, obveznice, trezorske zapise i na još brojni drugi. A posuditi novac, osim različitim vrstama kredita koji danas postoje, možete korištenjem revolving kartica, leasingom, a ako imate svoj obrt ili poduzeće i brojnim drugim načinima, poput P2P. Tome trebamo dodati sve agresivnije marketinške kampanje usmjerene na mlade, potičući ih na impulzivnu i time umanjuju mogućnost mladih za odgovornim financijskim ponašanjem. Cijelo to vrijeme redovni školski sustav nije se uspio prilagoditi da mlade ljude pripremi za bolju financijsku budućnost. – stoji u opisu radionice.

Nakon završene radionice polaznici će znati razliku između želja i potreba, znati kako ispravno postaviti cilj da se zaista i ostvari, kako koristiti bankovne kartice na optimalan način, pravilo 24 sata, pravilo 50 : 30 : 20, doznat će koje su to štetnosti korištenja “minusa” na tekućem računu i što znači platiti kamatu, znat će prepoznati razliku između štednje, investiranja i špekuliranja i znat će što znači izraz ‘prvo plati sebi’.

Radionica je besplatna, a prijave nisu potrebne.

The event is finished.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content