);
Home Events Koncert Koncert Varaždinskog tamburaškog orkestra
Grad Ludbreg

Organizator

Grad Ludbreg
Phone
042/420-200
Email
dubravko.bilic@ludbreg.hr
Website
https://ludbreg.hr/

Other Organizers

Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'
Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'
Phone
042 810 441
Email
info@czkidn.hr
Website
http://www.czkidn.hr
Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak' Ludbreg

Mjesto

Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak' Ludbreg
Trg svetog Trojstva 19, 42230 Ludbreg
Website
http://www.czkidn.hr
Kategorija
loader-image
Ludbreg
Ludbreg
10:14 pm, srp 23, 2024
temperature icon 23°C
oblačno
Humidity 75 %
Pressure 1016 mb
Wind 14 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 35 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 5:24 am
Sunset Sunset: 8:34 pm

Datum

ožu 19 2024
Istekao!

Vrijeme

19:00 - 20:00

Koncert Varaždinskog tamburaškog orkestra

Grad Ludbreg časti vas koncertom Varaždinskog tamburaškog orkestra povodom Dana grada Ludbrega! Uz orkestar će zapjevati poznata sopranistica Gabriela Hrženjak i tenor Filip Hozjak. Koncert će se održati u dvorani Centra za kulturu 19. ožujka s početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan.

Program se sastoji od zabavnih i tamburaških pjesama, ali i najpoznatijih opernih arija poput Verdijeve “Traviate”, ‘”O sole mio” i sl. Proslavite Dan grada Ludbrega uz tambure!

Varaždinski tamburaški orkestar (VTO) osnovan je 2005. godine s idejom da se stvori reprezentativni gradski tamburaški orkestar koji će okupiti najbolje tamburaške glazbenike u Varaždinu. Već na prvim koncertima orkestar pokazuje vrhunsku kvalitetu i profesionalnost. U proteklih 18 godina djelovanja VTO redovito priređuje samostalne koncerte, nastupa na domaćim i međunarodnim smotrama i festivalima te redovito osvaja najviše nagrade i priznanja. VTO je 2020. godine značajno obnovljen i popunjen vrhunskim mladim tamburaškim glazbenicima. Najznačajnija je promjena ta da stručno vodstvo, od bivšeg dirigenta Zlatka Sokića, preuzima Tibor Bün, afirmirani mladi dirigent i pedagog.

Gabriela Hrženjak diplomirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a Srednju glazbenu školu pohađala je u Varaždinu. Nakon uspješnog maturalnog koncerta upisala je pjevanje na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Tijekom svog srednjoškolskog i akademskog obrazovanja natjecala se na mnogobrojnim državnim i međunarodnim natjecanjima gdje je osvajala sjajne rezultate. Debitirala je u brojnim operama, a trenutno priprema ulogu Kneginje čardaša u Narodnom kazalištu u Košicama (Slovačka).

Filip Hozjak završio je Akademiju za umjetnost i kulturu Osijek, a u stalnom je angažmanu Kazališta “Komedija” od 2021. godine. Dobitnik je brojnih nagrada, između ostalog i Rektorove nagrade Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. U Kazalištu “Komedija” nastupa kao Jesus u rock-operi “Jesus Christ Superstar”, a dio je i ansambla u predstavama Grofica Marica, Alfi Kabiljo, Moji mjuzikli #2, Ludnica s tenorima i Ljepotica i Zvijer.

 

The event is finished.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content