);
Home Events Koncert Koncert: Ireland meets Croatia
Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'

Organizator

Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'
Phone
042 810 441
Email
info@czkidn.hr
Website
http://www.czkidn.hr
Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak' Ludbreg

Mjesto

Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak' Ludbreg
Trg svetog Trojstva 19, 42230 Ludbreg
Website
http://www.czkidn.hr
Kategorija
loader-image
Ludbreg
Ludbreg
11:36 pm, srp 23, 2024
temperature icon 23°C
oblačno
Humidity 70 %
Pressure 1016 mb
Wind 9 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 13 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 5:24 am
Sunset Sunset: 8:34 pm

Datum

lis 22 2023
Istekao!

Vrijeme

20:00 - 21:30

Koncert: Ireland meets Croatia

Ove nedjelje u ludbreškoj će dvorani gostovati irski a capella vokalni sastav Ardu. Ardú je šesteročlana skupina iz Irske koja primarno djeluje u Dublinu i bavi se suvremenim a cappella pjevanjem–izvode aranžmane popularnih pjesama bez instrumenata, koristeći samo svoje glasove.

Na koncertu u Ludbregu, kao posebni gosti, pridružit će im se članovi Varaždinskog vokalnog ansambla koji izvodi pjesme a capella, pretežito u pop i jazz stilu, ali također im nisu strani ni svi ostali žanrovi. U njihovim izvedbama glas se često koristi kao sredstvo oponašanja zvučnih boja raznih instrumenata te svaki član unutar ansambla nosi ulogu solista.

Koncert ‘Ireland meets Croatia’ će se održati u nedjelju, 22. listopada, u dvorani Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ s početkom u 20 sati.

Ardú je međunarodno prepoznata skupina – predstavljala je Irsku na festivalima diljem Europe, uključujući Tempere Vocal u Finskoj, Fringe festival u Edinburghu, vokal.total u Austriji, te festivale u Londonu, Italiji i Sloveniji. U sklopu europske turneje koju su održali 2019. godine nastupili su i u Hrvatskoj, i to u Zadru, Zagrebu i Daruvaru. Kako Ardú redovito održava koncerte izvan Irske, skupina se pokazala irskim ambasadorom suvremenog a cappella pjevanja, tim više što su 2017. osnovali Irish International A Cappella Festival koji u Dublinu ugošćuje brojne međunarodne a cappella skupine. Uz nastupanje, natjecanje i promociju a cappella pjevanja, Ardú razvija i edukativna partnerstva i programe u Irskoj te održava vokalne radionice s raznim ansamblima. Postigli su edukacijsko partnerstvo sa Dundalk Institute of Technology, školom St Kevin’s, Crumlin u Dublinu, organizacijom Music Generation u Dun Laoghaireu te nacionalnom organizacijom Sing Ireland. Njihov edukacijski program popularan je u školama diljem Irske i dostiže mlade pjevače svih dobnih skupina, sposobnosti i obrazovanja. Članovi se kroz godine mijenjaju, a u trenutnoj postavi djeluju od rane 2023. godine.

The event is finished.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content