);
Home Events Izložba Izložba slika Ide Domišljanović
Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'

Organizator

Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'
Phone
042 810 441
Email
info@czkidn.hr
Website
http://www.czkidn.hr
Dvorac Batthyany

Mjesto

Dvorac Batthyany
Kategorija
loader-image
Ludbreg
Ludbreg
10:36 pm, srp 23, 2024
temperature icon 23°C
oblačno
Humidity 78 %
Pressure 1016 mb
Wind 14 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 35 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 5:24 am
Sunset Sunset: 8:34 pm

Datum

tra 21 2023 - svi 03 2023
Istekao!

Vrijeme

18:00 - 15:00

Izložba slika Ide Domišljanović

Ida Domišljanović, profesorica likovne kulture, diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Slikarica, učiteljica, ilustratorica. Sudjelovala je na skupnim izložbama i likovnim humanitarnim kolonijama. Aktivna je u mnogim projektima s djecom te organizator dječjih izložbi. Više puta predavač za primjere dobre prakse u umjetničkom radu s djecom. Član komisije na međunarodnom natjecanju mladih umjetnika “International Young Fine Art Artist Open Competition”.

Kako navodi sama umjetnica, glavna nit vodilja kod stvaranja ovog ciklusa slika jest predstavljanje ženskog tijela koje je popraćeno snažnim porukama samopoštovanja. (…) Umjetnica kritizira prikaz žene kao objekta, kao skupljača klikova, svedene na propagandni objekt za estetsku kirurgiju. Poruke samopoštovanja koje umjetnica koristi na svojim slikama itekako su bitne, poglavito ako pogledamo kako zapravo prikaz žena u današnjem digitalnom svijetu funkcionira i utječe na mlade djevojke koje još formiraju osobnost pa se tako susrećemo s raznim anksioznim poremećajima.

One su napisane upadljivim velikim slovima nasuprot nježne obrisne linije ženskih tijela. (…) Snaga ovog ciklusa upravo je vizualna poruka koja nam je servirana, jasna poput plakata. Snaga je i u hrabrosti, otvorenoj podršci ženama, odabranoj strani u vječnoj borbi za dostojanstvo i položaj žena u društvu.
Ljiljana Cvetko, prof.

Otvorenje će se održati u petak, 21. travnja u 18 sati u galeriji dvorca Batthyany, a izložba će se moći razgledati do 3. svibnja, radnim danom od 8 do 14 sati ili uz prethodnu najavu na broj 042 306 113 ili na Facebook stranici Centra za kulturu Ludbreg. Ulaz je besplatan.

 

The event is finished.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content