);
Home Events Izložba Izložba ‘Akvarelni baleti’
Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'

Organizator

Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'
Phone
042 810 441
Email
info@czkidn.hr
Website
http://www.czkidn.hr
Dvorac Batthyany

Mjesto

Dvorac Batthyany
Kategorija
loader-image
Ludbreg
Ludbreg
10:05 pm, srp 23, 2024
temperature icon 24°C
oblačno
Humidity 73 %
Pressure 1016 mb
Wind 14 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 35 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 5:24 am
Sunset Sunset: 8:34 pm

Datum

lis 20 2023
Istekao!

Vrijeme

18:00 - 20:00

Izložba ‘Akvarelni baleti’

U sklopu programa ‘Ludbreg petkom’ u izložbenom prostoru dvorca Batthyany sutra, 20. listopada, će se održati otvorenje izložbe slika autorice Larise Golec koja će nam se ovog puta predstaviti ciklusom slika ‘Akvarelni baleti’.

Ovo će biti njena treća samostalna izložba u Ludbregu.

Otvorenje će se održati s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan, a izložba se može pogledati do 30. listopada.

Larisa Golec (r. Kukartseva) rođena je 1973. godine u gradu Krasnojarsk u Ruskoj Federaciji. U rodnom gradu završila je desetogodišnju osnovnu školu i pohađala fakultet strojarstva i tehnologije. U Hrvatskoj živi od 1994.godine, gdje radi i počinje sa slikanjem. Slikanjem i modeliranjem bavila se cijelo svoje školovanje. Slikarstvo ju je posebno ispunjavalo te je nakon upoznavanja i rada s različitim tehnikama počelo njeno pravo stvaralaštvo u slikanju. U Hrvatskoj je završila dvije godine aktivnog tečaja slikanja u Koprivnici, pod vodstvom slikara Ivana Lovrekovića. Tehniku slikanja usavršava kod Igora Modrića, profesora crtanja i slikanja Škola primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Akvarelnu tehniku slikanja usavršava kod akademskog slikara Sergeya Kurbatova i akvarelistice Anne Ivanove. Od 2018 godine vodi tečaj akvarela u gradu Prelogu.
Uključuje se u rad Likovne udruge donjeg Međimurja te Likovne Udruge Varaždin. Uz mnogo prezentiranja na različitim događajima i mjestima, prvu samostalnu izložbu imala je 2012.godine u galeriji Kristofora Stankovića (Zagrebačka gradska skupština) uz podršku predstavnice ruske nacionalne manjine. Svoje radove prezentirala je na mnogim skupnim i samostalnim izložbama te sudjelovala na Međunarodnom Art-projektu „Anđeli mira“ i međunarodnom festivalu akvarela CASTRA u Sloveniji.

The event is finished.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content