);
Eva Vučković i Ludbreške mažoretkinje pripremaju modno-plesni performans

Eva Vučković i Ludbreške mažoretkinje pripremaju modno-plesni performans

Centar za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ Ludbreg poziva Vas na modno plesni performans autorice Eve Vučković pod nazivom „Ludberga“ kojeg priprema u suradnji s Udrugom „ŽCS“ te u izvedbi Ludbreških mažoretkinja.

Modno plesni performans inspiriran je poznatom “Legendom o Ludbergi“ te se sastoji od šest odjevnih kreacija kao polazišnih točaka performansa koje predstavljaju likove istoimene legende.

Nasuprot klasičnom predstavljanju i modnim revijama , ova “Ludberga“ bit će izvedena u obliku suvremene, plesne izvedbe ludbreških mažoretkinja. Odjevne kreacije izrađene su kao nosivi svakodnevni odjevni predmeti inspirirani prirodom ludbreškog kraja i motivima iz priče o Ludbergi. U ručnoj izradi sudjelovale su također članice Udruge “Žene iz Centra svijeta“.

Cilj je ovogodišnje projektne suradnje s udrugama potaknuti želju za očuvanjem tradicijskog tekstilnog rukotvorstva s područja Ludbrega, pokazati da rukotvorstvo bez obzira i dan danas može imati primjenu u suvremenim kako dizajnerskim tako i umjetničkim angažmanima i samim time lokalno ukazati na održivost materijalnih i nematerijalnih kulturnih vrijednosti kao sto su tradicijska znanja, priče, vjerovanja, običaji i legende.

Modno plesni performans bit će izveden 1.9.2022. u 17 sati na Trgu Sv. Trojstva u Ludbregu.

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content