);
Etno na retro u Bakinoj hiži

Etno na retro u Bakinoj hiži

Udruga “Žene iz Centra svijeta” već godinama nastoji prikazati važnije segmente života u našem kraju s naglaskom na drugu polovicu 19. stoljeća i prvu polovicu 20. stoljeća.

U Udruzi “Žene iz Centra svijeta” to itekako dobro znaju, a s aktivnostima nastavljaju i u ovo pandemijsko vrijeme. Tako je trenutno u Bakinoj hiži otvorena izložba “Etno na retro” koju su pripremile R. Novak, B. Ranilović, B. Kutnjak i J. Draganić.
-Izložba se može razgledati u skladu s epidemiološkim mjerama radnim danom od 10 do 12 sati. Kulturna baština podsjetnik je na prošlost, ali mi nastojimo da bude i dio naše sadašnjosti. Kroz ovu izložbu naših radova, ali i prikupljenih odjevnih predmeta želimo podsjetiti na jedan dio prošlosti te tako promovirati njihovu vrijednost – kaže Biserka Kutnjak, organizatorica izložbe.
Ova je izložba inače dio cjelogodišnjeg programa kojeg “Žene iz Centra svijeta” priređuju, a sve s ciljem približavanja kulturne baštine našega kraja.

– U ovim izazovnim vremenima nastojimo što “normalnije” raditi. U prilog nam ide i virtualni svijet kroz kojeg možemo aktivnosti dodatno približiti publici – rekla je Ana Katana, predsjednica Udruge “Žene iz Centra svijeta”.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content