Već tradicionalno uoči velikih natjecanja na kojima sudjeluje hrvatska nacionalna vrsta na gradskom stadionu u Ludbregu odigrava se egzibicijska utakmica. Tako je uoči današnjeg susreta Engleske i Hrvatske na Europskom prvenstvu odigran susret naših ‘Engleza’ i ‘Hrvata’. Izbornik engleske vrste Ivan Fročo Novak izabrao je: sebe za kapetana, svog prezimenjaka Maria, Tunca, Krušca, Crnog, Dambu, Vugera, Mevu, Šegu, Šucija, Dulyja, Enaca, Sinu, Igora, Tea, Zdelara i Zadravca. Izbornik hrvatske vrste Mato Konjević Matan za kapetana je izabrao svog brata Peru, Gerića, Ribija, Sušeca, Nikicu i njegovu ženu Tamaru, Bastu, Dokšija, Štefaneka, Jadra, Nikolića, Krpu, Nenu i Slučaja. Matan se ‘žalio’ da im HNS nije na vrijeme poslao donacije pa su troškove dresova, hrane i pića morali snositi sami.

Utakmica je kasnila 10 minuta jer hrvatskoj vrsti se nije pojavio golman pa je na vrata morao stati Dokši. Englezi su bili nestrpljivi pa su požurivali suca Maria Sačera da konačno započne susret. Nakon 3 minute počele su prve leteće izmjene, a nakon 6 minuta obostranog ispitivanja snaga Englezi su udarili po lijevom boku kojeg je držala Tamara, jedina žena na susretu. Taktika je urodila plodom tim više jer su po lijevom boku ordinirala čak dva Novaka. U konačnici Mario je zabio 5 pogodaka, a Ivan jedan. Da ne ispadne da su Novaki pobijedili Hrvatsku pobrinuo se Tunac koji je zabio sedmi gol za Englesku. Pitate se koliko je golova zabila Hrvatska? Dva i to oba Nikica Međimorec (kad bi toliko danas zabila hrvatska nacionalna vrsta na Wembleyu bilo bi sasvim dovoljno za dobar rezultat)

Dakle opet je pobijedio Fročijev izbor i dobro da je tako jer Fročo je uoči ove značajne tekme izjavio: ‘Ako danas ovo izgubimo više nećemo organizirati susrete ovakvog tipa’. To bi bila prava šteta zbog druženja, ali i zbog činjenice da je tekmu snimao Saša Namjesnik pa će neki igrači moći vidjeti da im kućna vaga nije pokvarena. S druge strane na tribini je bio i trener seniorske ekipe Velimir Špikić koji je u svoju bilježnicu zapisao par imena. O kojim imenima se radi nećemo vam otkriti dok igrači ne potpišu ugovore.