Ovoga puta pozabavit ćemo se s najboljih jedanaest NK „Sloga” Slokovec u razdoblju od 2010-2020. Na prvu, nekom neupućenom, izgledalo bi to kao dosta lagan zadatak pošto mjesto broji dvjestotinjak žitelja. No, riječ je o jednom sportskom fenomenu, mjestu koje je s obzirom na broj stanovnika iznjedrilo niz odličnih nogometaša i bilo u spomenutom razdoblju jedno od najmanjih mjesta koja su imala klub u 1. Županijskoj ligi. Neki od njihovih igrača čak su igrali i u II. HNL.

Odabir je formacija 3-5-2. Krenimo s golmanima. Tu nije bilo prevelikih dvojbi. Mario Kivač je ne samo legenda kluba, nego i regije. Branio je u „Podravini”, a u „Slogi” je čak zaigrao i u napadu. Vrlo dobre partije pruža i Mario Gložnić. Što se tiče obrambenog dijela ekipe tu je zaigrao veliki broj igrača, a za ulazak u najbolja tri zaista je trebalo biti vrstan nogometaš. Još jedan Mario, Mario Piškor, nogometna je legenda Slokovca i regije. Više godina i pouzdani igrač „Podravine“. Još jedan Mario, Mario Grabrovec, u narodu popularni „Ćorluka“, svojim je izdanjima zaslužio ovu elitnu postavu.

Darko Grabarić je jedan od onih koji su nosili ekipu Slokovčana i posljednji je član obrambenog „Tria Fantasticus“. Grijeh bi bio ne nabrojati i ostale odlične obrambene igrače koji su posljednjih desetak godina nosili dres „plavih”. Od Ivice Martinkovića, Tomislava Grabarića, Marina i Maria Vrbanića, Danijela Grabarića, Zdravka Vrbanića, Siniše Bradarića, Ivana Požgaja, Ive Gložinića i Matije Grabrovca.

Mnoge ekipe oskudijevaju s veznim igračima, takve je kvalitetne teško naći. „Sloga“ ih je uvijek imala ili nalazila. Bili su tu u posljednjem razdoblju odlični i tehničko i taktički Siniša Vrbanić, Tomislav Gložinić, Ivica Grabrovec te Damir Kranjec. Damir Vađunec već je odabran u najboljih jedanaest „Podravine“. Za poziciju veznog igrača odabrali smo petoricu; vrijednog i samozatajnog Miroslava Piškora, isto takvog akademskog građanina Nevena Gerića. Marko Makar je onako po vokaciji sličan igrač „Dambi“ Vađuncu, što znači odličan. Neven Skupnjak bio je itekako zahvalan igrač na tom dijelu terena gdje još uvrštavamo i nezaobilaznog Stjepana Raka „Lucu“.

U vrhu napada kluba koji ove godine obilježava 85 godina rada odabir smo suzili na četvoricu klasnih napadača. Antonio Martinković nazabijao se golova, Matej Havaić bio je obilježen kao veliki potencijal, još uvijek je dovoljno mlad da pokaže što nosi u sebi. U ovoj formaciji mjesta ima za dvojicu. Igor Prebegović, munja iz Svetog Petra, godinama je bio strah i trepet obrambenih igrača cijele regije. Njegovo „špartanje“ po desnoj strani je toliko upečatljivo da ostaje samo žal da svoju neospornu kvalitetu nije potvrdio i na prvoligaškim travnjacima. Davor Matijašec „Dađo“ spada u regionalne nogometne legende. S takvim referencama ulazi se u „Kuću slavnih“ odnosno najboljih jedanaest „Sloge“ u proteklih desetak godina. Kao potporu ovog izbora koristili smo informacije nekoliko nogometnih znalaca i molimo dečki „bez zamere“. U sljedećem broju malo ćemo u Selnik.