Ekipa ŠRD Ludbreg ulovila uvjerljivo najviše

Ekipa ŠRD Ludbreg ulovila uvjerljivo najviše

Tijekom drugog lipanjskog vikenda na jezeru Otok na Otoku mladosti održano je Prvo kolo županijske šaranske lige. Na ovom sportskom ribolovnom natjecanju sudjelovalo je sedam ekipa: CT Vinica, CT Ivanec, CT Sračinec, CT Cestica, CT Azzurro, CT Trakošćan i CT Ludbreg. Organizator natjecanja bilo je Športsko ribolovno društvo Ludbreg, a ulov su vagali suci Mišel Loparić i Kristijan Novak.

-Županijska šaranska liga sastoji se od tri kola nakon kojih dvije najuspješnije ekipe imaju mogućnost natjecanja na prvenstvu Hrvatske kao predstavnici Varaždinske županije. Drugo kolo održava se u Ivancu, a treće u Vinici. Prema pravilniku Hrvatskog športskog ribolovnog saveza trajanje županijskog natjecanja mora biti najmanje 48 sati pa je natjecanje započelo u petak u 14 sati, a završava u nedjelju u 14 sati. Važu se samo primjerci šarana i amura veći od 1500 grama – rekao je Mišel Loparić, jedan od glavnih sudaca.

U subotu oko 14 sati, na polovici natjecanja, u velikom vodstvu bila je Ludbreška ekipa koju su sačinjavali sportski ribolovci Marko Šegović i Marin Šafarek. Oni su se ne tako davno uspješno bavili nogometom, a sada su još bolji u svojoj drugoj sportskoj ljubavi.

-Vrijeme je prekrasno sunčano pa smo skinuli majice i malo izgorjeli na suncu, ali nema veze. Opet lovimo na istom mjestu jer smo već treći put za redom nakon ždrijeba dobili ovu središnju poziciju. Za Uskrs na ovom mjestu riba nije dobro grizla jer je voda bila hladna, ali sad nam ide izvrsno. Nemamo vremena niti se poslikati s ribama jer moramo brzo baciti udicu natrag u vodu i redovito hraniti ribu – rekao je Marko Šegović.

Ludbreška ekipa uspjela je svoje vodstvo zadržati do kraja, a vaga se zaustavila na 182.78 kg. Drugo mjesto zauzela je ekipa Vinice sa 143.97 kg, a treće mjesto pripalo je ekipi Sračinca sa 139.55 kg ulovljene ribe.

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content