);
Ekipa desetljeća: ŠNK Gora iz Globočeca

Ekipa desetljeća: ŠNK Gora iz Globočeca

Popularni „zeleno –žuti“, ekipa Gore iz Globočeca za tri će godine obilježiti devet desetljeća postojanja, osnovani su 1933. godine. Desetljeće na izmaku za dečke iz prigradskog naselja imalo je najsvjetlije trenutke na njegovom početku, tamo 2010. i 2011. godine. Tada se pod trenerskim vodstvom Predraga Zlatara i Renata Štefaneka ekipe borila i bila na vrhu tadašnje 1. ludbreške lige. Mjesto je potpuno stalo uz svoje ljubimce. Porazgovarali smo s nekoliko kompetentnih ljudi iz kluba te zajednički izdvajamo desetoricu koji su odvagnuti kao oni najznačajniji igrači od 2010. do 2020. godine.

Mario Škvorc je vezni igrač koji je svoju nogometnu karijeru proveo u svojoj Gori. A, gdje bi drugdje, živi na pedesetak metara od igrališta. Njegov susjed je sadašnji predsjednik Danijel Pišpek, stoper i „špica“ prema potrebi. Poznati mehaničar, a još poznatiji nogometaš je sadašnji dopredsjednik Tihomir Sobočanec. Vezni je igrač finih manira, uspoređuju ga s planetarno znanim Gattusom. Nikola Bačani iz Sesveta Ludbreških ostavio je veliki trag u Gori u dvije sezone koje je proveo na prednjem veznom. Dario Pokos prošao je Varteksovu školu nogometa što je potvrda vrijednosti ovog dečka iz Jalševca. Igrao je i Treću ligu u redovima Podravine, a ovaj stoper posebno je bio opasan nakon prekida. Tomislav Hlebec „Herby“ poznato je nogometno ime u cijelom kraju. Zahvalan je vezni igrač i sadašnji član ekipe. Dario Prlog ostavio je zamjetan trag u mnogim klubovima, dečko iz Hrastovskoga donio je kao napadač mnoge bodove ekipi. Marko Dretar je iz Ludbrega, ali je djed iz Globočeca, pravi je Globočan, sadašnje rješenje na obrambenim pozicijama. Igrao je i u Svetom Đurđu. Marko Bačani je iz Čukovca, ali je svu svoju karijeru, od juniorskih dana vezao uz Goru. Vrijeme pretežno provodi u veznom redu. Antonio Gložinić iz Globočeca također je vrijedan isticanja, iako ima tek 17 godina. Prošao je Školu nogometa NK Podravina, vezni je ili napadač koji igra još za NC Ludbreg. I otac Mario mu je bio sjajan „veznjak“.

Jedno ime još ćemo posebno izdvojiti, Saša Namjesnik. Čovjek koji razumije nogomet, ima već tristotinjak klupskih nastupa i tajnik je već pet godina. Radi kao snimatelj na utakmicama i neizostavan je u globočečkoj nogometnoj priči koja će nadamo se i dalje biti uspješna.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content