Dobrovoljno vatrogasno društvo Ludbreg  započelo je novi godišnji ciklus provođenja internih obuka koje su od iznimne važnost za interventnu spremnost vatrogasaca.

Jedan od ovogodišnjih noviteta je širenje operativaca osnivanjem operativne postrojbe Vatrogasne zajednice grada Ludbreg koju će činiti skup uvježbanih vatrogaskinja i vatrogasaca s cijelog područja grada, a koji će moći sudjelovati na svim intervencijama uz bok centralnoj postrojbi.

-Prenošenjem znanja osigurat ćemo još sigurniju zajednicu i bitnu mirnoću u vlastitim redovima temeljenu na spoznaji kako u izrazito kratkom vremenskom periodu možemo okupiti veći broj potpuno interventno spremnih vatrogasaca. Obuke i vježbe na rasporedu su svaku prvu i treću nedjelju u mjesecu s početkom u 9 sati. Pozivamo sve koji žele doprinijeti svojem gradu i regiji na najhumaniji i najnesebičniji način, pomažući u bilo kakvim nezgodama i nedaćama, da se učlane u naše društvo. – poručuju iz DVD-a Ludbreg, jedne od najstarijih udrugu na našim prostorima koja djeluje pune 152 godine.

Izvor: DVD Ludbreg